Šport
12 ogledov

Lorenzo žalosten zaradi Rossija

Jorge Lorenzo moštvenemu kolegu Valentinu Rossiju želi hitro okrevanje. (Foto: R Žurnal24 main
Vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP Španec Jorge Lorenzo moštvenemu kolegu in glavnemu konkuretu v boju za naslov svetovnega prvaka Valentinu Rossiju želi hitro okrevanje.

Jorge Lorenzo (Yamaha) se je s padcom moštvenega kolega in aktualnega svetovnega prvaka Valentina Rossija otresel enega od najhujših konkurentov v boju za naslov svetovnega prvaka. Toda to ne pomeni, da je mladi Španec The doctorju privoščil grd padec na kvalifikacijah pred VN Italije v Mugellu. "Na žalost je prvenstvo izgubilo veliko zvezdo,“ je dejal Lorenzo, ki bo dirko začel na drugem stratnem položaju za rojakom Danijem Pedroso (Honda). "Brez Valentina bodo dirke manj zabavne in upam, da bo okreval čim hitreje, toda moramo misliti na sebe. Zdaj je zgodba v svetovnem prvenstvu nekoliko spremenjena.

Tudi Lorenzo je imel v preteklih letih veliko težav s padci in poškodbami. Zdaj pa se zaveda, da ima odlično priložnost za svoj prvi naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu. "Žalosten sem zaradi Rossija, ker vem, kako se dirkač počuti, ko je poškodovan. Ni prijetno. Zagotovo se bo Valentino počutil zelo slabo,“ je še dejal mladi Španec in nadaljeval: "Imamo odlično priložnost, da povečamo prednost pred ostalimi.“ Po padcu Rossija je najbližji zasledovalec Lorenza Italijan Andrea Dovizioso (Honda), ki za njim zaostaja 28 točk. Ob padcu Rossija pa bodo svojo priložnost zagotovo iskali tudi drugi dirkači. V prvi vrsti Pedrosa in Avstralec Casey Stoner (Ducati), ki je v sezono krenil veliko slabše od svojih zmožnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.