Šport
2 ogledov

Lorenzo znova boljši kot Doktor

Lorenzo je prvič v karieri slavil drugo zaporedno zmago v MotoGP-ju. (Foto: Reut
1/14
Žurnal24 main
Španec Jorge Lorenzo je zmagovalec VN Francije v Le Mansu, s čimer je še povečal prednost v skupnem seštevku pred moštveni kolegom Valentinom Rossijem, ki je bil tokrat drugi.
Elias in Espargaro dopolnila španski uspeh
Tudi v razredu Moto2 in v najšibkejšem razredu (do 125 ccm) sta zmagi odšli v Španijo. V razredu Moto2 je bil najhitrejši Toni Elias, ki je z drugo zaporedno zmago prevzel skupno vodstvo v tej konkurenci. Eliasu sta družbo na stopničkah delala rojak Julian Simon in Italijan Simone Corsi. V razredu do 125 ccm je slavil Pol Espargaro pred rojakoma Nicolasom Terolom in Marcom Marquezom.

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je z zmago na VN Francije v Le Mansu prvič v karieri v razredu Moto GP slavil drugo zaporedno zmago, potem ko je bil najboljši že pred 14-dnevi v Jerezu. Na startu je sicer najbolje potegnil Lorenzov moštveni kolega in aktualni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi, ki se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom. Tik za Doktorjem je iz starta potegnil Španec Dani Pedrosa (Honda), toda Lorenzo se je takoj prebil pred rojaka in se podal v lov na velikega tekmeca v lastnem moštvu. Rossi je Lorenzove napade odbijal do sedmega kroga, ko ga je slednji prvič prehitel. Rossi se je nato prebil nazaj na prvo mesto. V desetem krogu pa je sledil nov uspešen napad Lorenza, ki nato prvega mesta ni več izpustil iz rok in iz kroga v krog višal svojo prednost pred zasledovalci. Z drugo zmago v letošnji sezoni je Lorenzo še povišal svojo prednost v skušnem seštevku. Rossi zdaj za njim zaostaja devet točk.

Za vodilnim dvojcem je potekal zanimiv boj za tretje mesto v katerega so bili vključeni Pedrosa njegov moštveni kolega Italijan Andrea Dovizioso in Američan Nicky Hayden (Ducati). Vse do zadnjega kroga je najbolje kazalo Pedrosi. Toda Španec je bil nepazljiv in tako Dovizioso kot Hayden sta švignila mimo njega in dirko končala na tretje oziroma četrtem mestu, medtem ko se je moral Pedrosa zadovoljiti le s petim.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nov odstop Stonerja
Prvi dirkač Ducatija Avstralec Casey Stoner je znova razočaral svoje navijače, saj je dirko končal že v drugem krogu, ko je padel. Stoner je v letošnji sezoni po odstopu na uvodni dirki v Katarju zabeležil še drugi odstop, s čimer si je močno poslabšal položaj v boju za naslov svetovnega prvaka.

Rossi čestital močnemu Lorenzu
"Zelo vesel sem, da sem zmagal drugič zapored, saj je to zame prvič v razredu Moto GP, zaradi česar sem zelo samozavesten. Odlično, da vodim v skupnem seštevku, toda do konca je še zelo dolga pota. Zdaj gremo v Mugello (naslednja dirka bo 6. junija v Mugellu, op. p.). Tamkajšnjo stezo ljubim, toda tamo so tudi moji rivali zelo močni," je po zmagi razlagal Lorenzo, medtem ko je Rossi, ki še vedno ni povsem pozdravil poškodovane rame, športno priznal poraz: "Pričakoval sem, da bom hitrejši, toda danes ni bilo možnosti. Trudil sem se, da bi ostal pred Lorenzom, a se ni izšlo. Prav tako mu nisem mogel slediti, ko me je prehitel. Vse čestitke Lorenzu, ker je bil danes zelo močan."

Moto GP, VN Francije, Le Mans:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 44:29,114

2. Valentino Rossi (Yamaha) + 5,672

3. Andrea Dovizioso (Honda) + 7,872

4. Nicky Hayden (Ducati) + 9,346

5. Dani Pedrosa (Honda) + 12,613

Moto GP, skupni vrstni red (3/18):

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 70
2. Valentino Rossi (Yamaha) 61
3. Andrea Dovizioso (Honda) 42
4. Dani Pedrosa (Honda) 40
5. Nicky Hayden (Ducati) 39

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.