Šport
22 ogledov

Los Angeles boljši od Toronta

Anže Kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so davi v severnoameriški ligi NHL ugnali Toronto Maple Leafs z 2:1.

Vsi trije goli so padli v zadnji tretjini. Domače sta v vodstvo popeljala Jake Muzzin (43.) in Jeff Carter (49.), za goste je gol ob številčni prednosti na ledu zadel Peter Holland (51.). Slovenski as Anže Kopitar je prvič po šestih zaporednih tekmah ostal brez točke. 

S tremi streli na nasprotni gol je poskušal tudi slovenski reprezentant, a je bil nasprotni vratar spretnejši. Kopitar po 40 tekmah v tej sezoni ostaja pri 30 točkah, 10 zadetkih in 20 podajah.

Prvi dve tretjini tekme v dvorani Staples Center sta minili brez zadetkov, nato pa si je Los Angeles v petih minutah priboril vodstvo z 2:0, v 43. minuti je zabil Muzzin, nato pa je v 49. udaril še Carter, ki se je v ekipo kraljev vrnil po poškodbi. V 51. minuti je ob power playu za goste edini zadetek zabil Holland.

Vratar kraljev je ubranil 25 strelov gostov, medtem ko je bil gostujoči vratar James Reimer precej zaposlen, saj je zbral kar 39 obramb.

Los Angeles je pred tekmo pripeljal novi okrepitvi. Iz Philadelphie sta prišla 35-letni kanadski veteran Vincent Lecavalier, ki se najbolje znajde na položaju centra, in 26-letni kanadski branilec Luke Schenn, oba sta že zaigrala. V nasprotno smer je odpotoval Jordan Weal, letalci pa so dobili še pravico izbora v tretjem krogu prihodnjega nabora.

Po prostem večeru v noči na nedeljo v Los Angeles prihaja St. Louis. Los Angeles je s 26 zmagami na 40 tekmah in 54 točkami trenutno trdno na prvem mestu v tihomorski diviziji ter v točkah na drugem mestu lestvice zahodne konference poravnan z aktualnimi prvaki Chicago Blackhawks.

Naslednji pacifiški rival Arizona na drugem mestu zaostaja natanko deset točk za kralji. Ekipa Arizona Coyotes je ponoči v derbiju pacifiške skupine odpravila Calgary Flames z 2:1. Še en član pacifiške skupine San Jose Sharks pa je z 1:2 klonil proti Detroit Red Wings.

Dallas po kazenskih strelih

Hokejisti New York Islanders so z 1:4 na domačem ledu izgubili z Washington Capitals. Hokejisti iz prestolnice so bili enostavno premočni. Alex Ovechkin je zabil svoj še 497. gol v ligi NHL, vratar Braden Holtby pa je zbral 34 obramb. Ekipa Capitals je kot prva v tej sezoni osvojila 30 zmag, hokejisti Washingtona so s 63 točkami na vrhu Vzhoda in ligaške razpredelnice. Točko manj ima Dallas, nato pa sledijo Los Angeles, Florida in Chicago s po 54 točkami.

Florida Panthers je bil s 3:2 v gosteh boljši od Ottawa Senators, moštvo Philadelphia Flyers je po podaljšku s 4:3 ugnalo Minnesota Wild, vodilna ekipa Zahoda Dallas Stars je šele po kazenskih strelih v derbiju centralne skupine premagala Winnipeg Jets z 2:1.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2:1
New York Islanders - Washington Capitals 1:4
Ottawa Senators - Florida Panthers 2:3
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - Winnipeg Jets 2:1 (kazenski streli)
Calgary Flames - Arizona Coyotes 1:2
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.