Šport
23 ogledov

Los Angeles in Kopitar stopnjujeta formo

Kopitar Richards Doughty Muzzin Toffoli Los Angeles Kings Buffalo Sabres NHL Reuters
Kopitar zadel in podal ob zmagi Los Angeles Kings proti Tampa Bay Lightning.

Kralji so po izjemno uspešni turneji na vzhodni obali ZDA, odlično formo prikazali tudi na domačem ledu. V Staples centru so gostili Tampa Bay in goste premagali s 5:2. Za domače je Ben Scrivens zbral 19 obramb, izkazal pa se je tudi Anže Kopitar.

Hrušičan je za zmago prispeval gol in podajo, s čimer je trenutno pri 21 točkah v tej sezoni. Za domače so ob tem zadeli še Matt Frattin, Justin Williams, Dwight King in kapetan Dustin Brown. Ekipa iz Los Angelesa se je z novo zmago povzpela tik pod vrh zahodne konference, kjer so s točko manj od vodilnega Chicaga trenutno na šestem mestu. 

Tampa Bay izgubila vrh vzhoda

Nova tekma, nova odlična predstava Tuuke Raska v vratih Bostona. Finec je na gostovanju proti New York Rangers obranil kar 43 strelov, kar je bilo dovolj da je njegova ekipa srečanje dobila z 2:1. Neučinkovite goste je sicer na drugi strani v igri držal Henrik Lundqvist z 22 obrambami, a je bilo to premalo, da bi preprečil drugi zaporedni domači poraz.

Boston je z drugo zaporedno zmago vnovčil drugi zaporedni poraz Tampe in se povzpel na prvo mesto vzhodne konference. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.