Šport
7 ogledov

Los Angeles nadaljuje niz zmag, Montreal ga je končal

Anže Kopitar in Jordan Nolan Profimedias
Kopitarjevi Kralji so v noči na sredo slavili že šesto zmago zaporedoma. Premagali so Winnipeg Jets s 4:1. Slovenski hokejist se tokrat ni vpisal med strelce.

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL dosegli še šesto zmago zaporedoma. Tokrat so kralji v gosteh premagali Winnipeg s 1:4. Zadnje tri zadetke so dosegli v zadnjih petih minutah tekme. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Za kralje, ki so tako po treh uvodnih porazih nanizali kar šest zmag ter prevzeli vodstvo v pacifiški skupini, so zadeli Jake Muzzin, Milan Lucic, Tyler Toffoli in Trevor Lewis. Drew Doughty in Jeff Carter sta prispevala po dve podaji.

"Tole je frustrirajoče. Dve tretjini smo igrali dober hokej, v tretji pa smo se kar ustavili. Los Angeles ima zelo dobro ekipo, tako da zna izkoristiti in zmagati na takšnih tekmah," je tekmece pohvalil vratar Ondrej Pavelec. Njegov soigralec Nikolaj Ehlers je bil edini strelec za Kanadčane. Za danskega novinca je bil to četrti gol in sedma točka na devetih tekmah v ligi.

Vancouver prekinil niz Montreala

Za zgodbo večera je poskrbel Vancouver, ki je pred domačimi gledalci s 5:1 odpravil Montreal in prekinil njegov rekordni niz devetih zmag na začetku sezone (vse po rednem delu). K prvemu porazu gostov v sezoni je največ prispeval šele 19-letni Jared McCann z dvema goloma.

Boston je gladko s 6:0 odpravil Arizono, pri čemer je David Krejči zabil dva zadetka, Columbus je s 3:1 slavil v New Jerseyju, čeprav je sprožil le 14 strelov, Buffalo je z zadetkom Zemgusa Girgensonsa v podaljšku s 4:3 zmagal v Philadelphii, Carolina pa je s 3:1 v gosteh odpravila Detroit.

Florida je s 4:1 premagala Colorado, Vincent Trocheck je prispeval dva zadetka in podajo, St. Louis je z 2:0 ugnal Tampo Bay, Jake Allen je zbral 26 obramb za svoj šesti "shutout" kariere. Minnesota je bila s 4:3 boljša od Edmontona, Ryan Suter je dosegel dva zadetka za domače, Dallas pa je z enakim izidom odpravil Anaheim. Odločilni zadetek je minuto in pol pred koncem dosegel Francoz Antoine Roussel. Jamie Benn je prispeval tri podaje in je vodilni na lestvici strelcev v ligi s 15 točkami.

Kljub porazu je Montreal še vedno najboljša ekipa lige, v vzhodni konferenci so mu najbližje New York Rangers, ki imajo 14 točk, štiri manj od Kanadčanov. V zahodnem delu lige je s 14 točkami najboljši Dallas, s točko manj mu sledijo Nashville, St. Louis in Minnesota. Chicago in Los Angeles sta naslednja s po 12 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.