Šport
18 ogledov

Los Anzeless klonil v 75. minuti

Takole se je gola Sharksov v prvi minuti tekme veselil Dany Heatley. (Foto: Reut Žurnal24 main
Los Anzeless Kings, kot so navijači poimenovali ekipo poškodovanega Anžeta Kopitarja, so prvo tekmo končnice lige NHL proti San Jose Sharksom izgubili šele v 15. minuti podaljška (2:3).

Ena boljših iger Los Angeles Kingsov, odkar igrajo brez Anžeta Kopitarja, odlični Jonathan Quick v vratih (42 obramb), a to ni bilo dovolj, da bi končnico sezone 2011 začeli z zmago. Tekla je 15. minuta podaljška, ko je Joe Pavelski zadel in favoriziranim San Jose Sharksom priboril zmago s 3:2 in vodstvo v seriji prvega kola končnice z 1:0. Pavelski je dobil lepo podajo s strani Kyla Wellwooda in Sharks so izkoristili napad treh proti dvema. Za zmagovalca sta v rednem delu tekme zadela Dany Heatley in Logan Couture, Antti Niemi pa je ubranil 33 poskusov Kingsov. Dustin Brown in Justin Williams sta bila uspešna za poraženo moštvo, ki tako ostaja pri eni sami zmagi v končnici po letu 1993, ko jih je Wayne Gretzky popeljal v finale.

"Res je dober občutek, ko ti na tako pomembni tekmi uspe zadeti. Na vsak način bomo skušali prvi priti do štirih zmag in lepo je, da smo serijo odprli s prvo. Zdaj imamo še več samozaupanja za naslednje obračune," je po tekmi dejal junak Pavelski. "Le en gol smo bili oddaljeni od zmage. Imeli smo veliko priložnosti, a nam jih ni uspelo uresničiti. Niemi je za morske pse zbral nekaj res izjemnih obramb in mislim, da jih je rešil prav on. Zdaj moramo strniti vrste in se osredotočiti na naslednje tekme. Kar je, je," pa je dejal vratar Quick.

V preostalih dveh četrtkovih prvih tekmah prvega kola končnice so z 1:0 v zmagah povedli Montreal Canadiens in Buffalo Sabres. Blestela sta oba vratarja. Sabres so z 1:0 premagali Philadelphio Flyers, potem ko je imel Ryan Miller 35 obramb. Vratar Montreala Carey Price pa je zaustavil 31 strelov favoriziranih Boston Bruinsov, kar je njegov tretji shutout v končnici. Z dvema zadetkoma Briana Gionte so zmagali z 2:0. "Če želiš zapisati, kako bi rad odigral v gosteh, je to tako, kot smo mi danes," je v prvi izjavi po zmagi dejal Price. Druga tekma bo v noči na nedeljo v Bostonu, takrat igrajo tudi Kings.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Boston Bruins : Montreal Canadiens 0:2 /0:1/
Gionta dva

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 0:1 /0:1/
Kaleta

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning /1:0/
Washington Capitals – New York Rangers /1:0/

Zahod

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 3:2 (v podaljšku) /1:0/
Heatley, Couture, Pavelski; Brown, Williams

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks /1:0/
Anaheim Ducks – Nashville Predators /0:1/
Detroit Red Wings – Phoenix Coyotes /1:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.