Šport
23 ogledov

Los Anzeless tik pred izpadom

Jonathan Quick je dobil kar šest zadetkov, ubranil pa le 21 strelov. (Foto: Reut Žurnal24 main
Ryane Clowe je zadel dvakrat, Joe Thornton in Joe Pavelski pa v razmaku 54 sekund in San Jose Sharks so na četrti tekmi končnice Los Angeles Kings premagali s 6:3 in v zmagah povedli s 3:1.

Hokejisti Chicaga, lanskoletni zmagovalci prestižnega Stanleyjevega pokala, so se z zmago proti Vancouvru s 5:0 znova vrnili med žive. Zdaj je izid v zmagah 3:2 za kanadsko moštvo. Boston je po podaljšku premagal Montreal (5:4), obe moštvi pa sta pri dveh zmagah, Los Angeles je izgubil proti San Joseju (3:6), ki zdaj v zmagah vodi s 3:1.

Pri Chicagu je blestel branilec Duncan Keith, ki je dosegel po dva gola in podaji. Izkušeni Marian Hossa je dosegel svoja prva gola v letošnji končnici, za branilce naslova pa je zadel še Patrick Kane. Vratar Corey Crawford je za zmagovalno moštvo zbral 36 obramb, prvič pa je dosegel shotout.

Igralci Vancouvra, ki so v končnico prišli kot najboljše moštvo rednega dela lige NHL, so vodili že s 3:0 v zmagah, po dveh zaporednih zmagah Chicaga pa se zdaj moštvi selita v vetrovno mesto. Če bi hokejisti Chicaga izid v zmagah izenačili, bi postali šele četrto moštvo v zgodovini lige NHL, ki bi jim uspel preobrat in izid izenačiti po treh zaporednih porazih.

V Montrealu sta se pomerili domače moštvo in Boston (4:5), mož odločitve pa je bil Michael Ryder, ki je zadel po podaljšku in izid v zmagah izenačil na 2:2. Ryder je prvič zadel v drugi tretjini, ko je izkoristil podajo Chrisa Kellyja, strelca v tretji tretjini. Za Boston sta zadela še Patrice Bergeron in Andrew Ference. Za Montreal so zadeli Michael Cammalleri, Brent Sopel, Andrej Kosticin in P. K. Subban. Peta tekma bo v soboto v Bostonu.

V Los Angelesu so hokejisti San Joseja z novo zmago (3:1) povečali izid v zmagah na 3:1. Ryane Clowe je zadel dvakrat, med strelce pa so se vpisali še Jason Demers, Joe Thornton in Joe Pavelski, ki sta zadela v razmiku 54 sekund, svoj prvi gol v končnici pa je dosegel še Torrey Mitchell. Antti Niemi je zbral 35 obramb. Za Kralje, ki igrajo brez poškodovanega Hrušičana Anžeta Kopitarja, so zadeli Brad Richardson, Justin Williams in Aleksej Ponikarovski. Naslednja tekma bo v San Joseju.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Montreal Canadiens : Boston Bruis 4:5 (v podaljšku) /2:2/
Sopel, Cammalleri, Kosticin, Subban; Ryder dva, Ference, Bergeron, Kelly

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning /2:2/
Washington Capitals – New York Rangers /3:1/
Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres /2:2/

Zahod

Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 0:5 /3:2/
Hossa dva., Keith dva, Kane

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 3:6 /1:3/
Richardson, Williams, Ponikarovsky; Clowe dva, Demers, Thornton, Pavelski, Mitchell

Anaheim Ducks – Nashville Predators /2:2/
Detroit Red Wings – Phoenix Coyotes /4:0/

* v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.