Šport
30 ogledov

Loterija Paragvajcem

Oscar Cardozo je zadel peto enajstmetrovko in odločil loterijo v prid Paragvajce
1/31
Žurnal24 main
Po pravi nogometni uspavanki med Paragvajem in Japonsko smo predzadnjega četrtfinalista dobili po enajstmetrovkah, ki so bile bolj srečne za južnoameriškega predstavnika.

Najslabša predstava osmine finala na tem svetovnem prvenstvu med Paragvajem in Japonsko se je po maloštevilnih priložnostih v rednem delu prevesila v podaljšek, v katerem prav tako ni bilo zadetkov, zato so o predzadnjem četrtfinalistu prvič na prvenstvu odločale enajstmetrovke. Sreča se je nasmehnila Paragvaju, ki je povedel s 4:2, ker je pred tem po štirih zaporednih golih (po dva na vsaki strani) Juiči Komano zadel prečnik. Tekmo je odločil Oscar Cardozo, peti zaporedni uspešni izvajalec enajstmetrovk Paragvaja.

Prvo priložnost za zadetek je imel sicer v rednem delu, v 20. minuti Paragvaj. Lucas Barrios se je sijajno znašel v kazenskem prostoru, preigral zadnje može japonske vrste in se znašel sam pred vratarjem Eidžijem Kavašimo, vendar si je igralec Borussie iz Dortmunda podal žogo nekoliko preveč od sebe, da bi lahko na koncu tik pred vrati sprožil učinkovit strel, z dobrim in pravočasnim posredovanjem pa se je izkazal tudi japonski čuvaj mreže.

Le dve minuti pozneje se je zatresla prečka paragvajskega gola, ko je z več kot 25 metrov po protinapadu pravi topovski udarec nameril Daisuke Macui. Roque Santa Cruz se je po podaji iz kota v 29. minuti nepričakovano znašel v idealni priložnosti za zadetek, saj ga je le nekaj več kot pet metrov ločilo od gola, vendar je bil neovirani in nepokriti član Manchester Cityja preveč presenečen ter je žogo poslal mimo desne vratnice. Paragvajci, ki so sicer imeli veliko več časa žogo v svoji posesti, so se v zaključku vse bolj mučili s hitrimi japonskimi nogometaši, ti pa tega niso znali kaznovati.

Tudi v drugem polčasu so z nevarno akcijo začeli Paragvajci. Nestor Ortigoza, ki je igral prvo tekmo na SP, je odlično preigraval in sredi kazenskega prostora prišel v položaj za strel, vendar pa tega ni mogel sprožiti, ker je žogo odbil Juto Nagatomo, ko je že sedel na zadnji plati. Južnoameričani so tudi v naslednjih desetih minutah nizali neuspešne napade, preden se je igra umirila. Japonci so le redko prišli v večjem številu pred kazenski prostor tekmecev, zato so Paragvajci zlahka prihajali do žoge, ki pa je niso znali spraviti skozi strnjeno japonsko obrambo. Nezanimivo srečanje se je zato prevesilo v polurni podaljšek, ki ni bistveno spremenil razmerij na zelenici vse do 116. minute, ko so hitri Japonci s kratkimi podajami izigrali paragvajsko obrambo, vendar nezbrani niso niti resneje streljali, preveč previdna igra pa se jim je na koncu maščevala.

Svetovno prvenstvo, osmina finala:


Paragvaj : Japonska 5:3 (0:0, 0:0)*

* po enajstmetrovkah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.