Šport
10 ogledov

Lovše Mazejevi namenja 212.000 € na sezono

smučarska zveza szs lovše kürner čad Boštjan Tacol
Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je v petkovih Odmevih na nacionalni televiziji opisal ozadje spora z ekipo najboljše slovenske smučarke Tine Maze. "Pred mojo izvolitvijo za predsednika SZS ni dobila nič od zveze," je med drugim povedal Lovše.

"Naša šampionka se mora zavedati obveznosti, ki jih ima do Smučarske zveze Slovenije (SZS). Nikakršnega problema nima z zavedanjem obveznosti, ki jih ima do svojega sponzorja Milke. Vsakokrat ima kapo Milka, čelado, zakaj prekriva sponzorje SZS? Zakaj pobegne s snemanja, ki ga ima za velike sponzorje? Na SZS imamo debel fascikel kršitev, ki jih je Tina Maze storila letošnjo sezono. Vedno smo delovali pomirjujoče, skušali imeti dialog.  To, da se pogovarjamo preko odvetnikov … Gospa Maze je bila prva, ki nam je predstavila gospoda Terpina in nam povedala, da se bo on pogovarjal v njenem imenu z zvezo. Potem, ko so začeli obračati besede, potem, ko sem dobival sporočila po elektronski pošti, telefonske klice naših sponzorjev in konec koncev, vprašajte urednika vašega športnega programa. Danes je želel sestanek z mano in mi povedal, kako nezadovoljni so spričo njenega vedenja in izjav ter izjav gospoda Massija," je v oddaji Odmevi na nacionalni televiziji povedal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

SZS o ekipi Mazejeve: "Interpretirajo, kot jim ustreza"
Massi: "Nekateri delujejo le z denarjem"

Od 0 do 212.000 evrov

"Pred mojo izvolitvijo za predsednika SZS ni dobila nič od SZS. Menil sem, da to ni prav in da je naša velika šampionka. Uredil sem njen status. Imela je šampionski status in 212.000 evrov na sezono, da trenira v okviru svoje ekipe. Vendar mora tudi ona spoštovati obveznosti do SZS," je dodal prvi mož SZS.

"Pljuvajo po lastni zvezi"

Odkrito je spregovoril tudi o dolgovih zveze do Mazejeve: "Dolgujemo ji obrok, ki je zapadel pred tednom dni, 50.000 evrov. Povedal sem, da kršitev, ki se dogajajo in jih imamo za cel fascikel, ne bom več toleriral. 50.000 evrov ni dobila iz preprostega razloga. Delimo usodo slovenskega gospodarstva in pričakujemo prilive sponzorjev.  V vodstvu zveze mi pravijo, da bo v prvem tednu februarja teh 50.000 evrov plačanih. Ampak morali se bomo dogovoriti, predvsem pa teh zadev ne razčiščevati pred mediji. Dejstvo je, da kadarkoli Tini Maze ni všeč, Andrea Massi pošilja grozeče SMS-e, e-maile, pljuvajo po svoji lastni zvezi. Jaz pa seveda tega ne morem dovoliti."

Terpin: "Namišljeni argumenti"

Znameniti voditelj Slavko Bobovnik je po telefonu poklical tudi odvetnika Tinine ekipe Damijana Terpina, ki se je javil v oddajo. "Po Tini Maze in njeni ekipi je nekaj dni pred tekmo začela pljuvati SZS. Mi smo bili tiho dve meseca in nismo o SZS in njenih obveznostih, ki se stalno ne izpolnjujejo, rekli nič. Molčali smo. Direktorica SZS je imela v torek v Dnevniku intervju, v katerem je navrgla celo vrsto neresničnih, namišljenih in nekonsistenčnih obtožb v breme Tine Maze, Andree Massija. Morali smo se braniti, do česar imamo pravico. Odgovorili smo z argumenti. To je povzročilo nervozo pri gospodu Lovšetu, ki ne tolerira …"

Nato je stekla beseda o zloglasnem snemanju oglasa za Citroën, s katerega je Mazejeva odšla. "To si je izmislil gospod Lovše. Snemali smo spot za Citroën točno po scenariju, ki nam ga je posredoval gospod Tomi Trbovc, tiskovni predstavnik SZS. To smo napisali v pritožbo, SZS je ugotovila, da ima ona prav. Odločbe nam niso nikoli vročili formalno."

"Smešne izmišljotine"

Tudi odvetnik je spregovoril o neporavnanih obveznostih zveze: "Lovše osebno dolguje dve tretjini nagrad za sezono 2010/11. Izmika se s smešnimi izmišljotinami, da je banka v Monaku zaprta zaradi poroke monaškega princa. Zneska ne bomo razkrivali, ker gre za zaupne informacije in smo dogovorjeni s SZS, da tega ne razkrivamo."

Tomaž Lovše je o nadaljevanju razkril podrobnosti Tininega "pobega s snemanja". Drugi del članka sledi kmalu.

Komentarjev 12
  • Slavko Majkić 10:02 22.januar 2012.

    pa pozabil sem, sej ima Tina še na čelu prostora za kakšno reklamo!!!!

  • Slavko Majkić 10:00 22.januar 2012.

    tako je to, če je so tajkuni pokradli vsa podjetja zdaj so na vrsti športne zveze in klubi, kjer je še nekaj drobiža za pokrast , a ne g.Lovše??? ....me zanima, če tudi g. tajkun deli usodo Slovenije in opravlja ...prikaži več funkcijo predsednika SZS prostovoljno!!!!

  • smoljo 17:22 21.januar 2012.

    tina se bo mogla v roke vzet,massi je pa cisti manipulator.ko bo konc karjere tine bi rad vidu ce bo se v njeni postli.sicer pa naj se v sloveniji zamilimo da ni samo smucanje tisti sport ,kjer naši zanjejo uspehe,zame ...prikaži več je vsak svetovi prvak,odlicen sportnik,pa ni vazno v katerem sportu.povelicevanje smucanaj je pa absurd