Šport
28 ogledov

Lovše: "Naj bo Planica kraljica"

Predsednik SZS Tomaž Lovše si nordijsko SP želi pripravljati v Planici. (Foto: N Nik Rovan
Da želijo pod Poncami gostiti nordijsko SP 2017, smo že poročali, v tem članku pa dodajamo še nekaj pogledov na ta projekt predsednika SZS Tomaža Lovšeta. Potrebujemo nekaj sto tisočakov, pravi.

"Planica bo kandidirala za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2017. Lahko nam uspe, če stopimo skupaj vsi, ki nam je drago to, da Planica postane naša kraljica, in naredimo vse, da bo ta center leta 2017 gostil tekmovanje na najvišji ravni," je v prostorih ministrstva za šolstvo in šport dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

Kandidaturi Planice se obeta trnova pot do dejanske organizacije, saj sta zanimanje za nordijsko prvenstvo leta 2017 pokazali še dve znani zimskošportni središči – finski Lahti in poljske Zakopane.

Center nared do 2013
V Planici bodo s polno paro začeli delati že letos, nordijski center pa naj bi bil dokončan leta 2013. "Z vso odgovornostjo naj vam zatrdim, da za takšno svetovno prvenstvo ne potrebujemo milijonov evrov, ampak lahko to kandidaturo priredimo z nekaj sto tisoč evri stroškov. Med temi je najdražja prijavnina Mednarodni smučarski zvezi – 120 tisoč evrov," je denarno plat predstavil Lovše.

"Tokrat smo realni"
Lepe možnosti za uspeh kandidaturi pripisuje tudi župan Občine Kranjska Gora Jure Žerjav: "Sam se zelo dobro spomnim vseh štirih dosedanjih kandidatur, za katere smo nekateri celo naivno pričakovali, da nam jih bo uspelo dobiti. Nekateri so bili realnejši. Tokrat se prvič soočamo s kandidaturo, ki temelji na realnih temeljih." Za ambasadorja kandidature sta bila že imenovana tekačica Petra Majdič in nekdanji skakalec Franci Petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.