Šport
19 ogledov

Lovše pričakoval odločitev Majdičeve

Petra Majdič je na novinarski konferenci v Zrečah sporočila, da nadaljuje športn Žurnal24 main
Petra Majdič bo še naprej lovila nove zmage in kolajne v smučarskem teku. "Moja rebrca so 'pocajtana'. Juriš na delo! Motivacije mi ne manjka," je sporočila slovenska tekačica.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je ob odločitvi Petre Majdič, da nadaljuje kariero, dejal: "To odločitev toplo pozdravljamo. Petra je velika šampionka in moram priznati, da sem takšno odločitev nekako pričakoval. Malo nas je, malo imamo tako uspešnih tekmovalcev in seveda se jim je treba posvetiti. Na SZS smo vseskozi razmišljali, da bi ji omogočili normalne pogoje za trening. Danes bomo še uskladili pogodbe z njeno ekipo in se dogovorili za nadaljevanje sodelovanja."

Nasmeh se je prikazal tudi na obrazu predsednika zbora za tek na smučeh Mitje Praznika: "Danes sem eden najbolj veselih ljudi na svetu. Smo izjemno zadovoljni, to je fantastična novica za slovenski smučarski tek. Petrini izjemni uspehi so pred televizorje in na tekmovanja privabili veliko ljudi, tudi v mlajših kategorijah imamo vse več tekmovalcev. Tudi v klubih opažajo, da se zanimanje za ta šport povečuje. Rezultati Majdičeve so tudi velika spodbuda za druge smučarske tekače."

Za komentar smo poprosili še poslovnega direktorja nordijskih disciplin Primoža Ulago: "Seveda sem vesel te odločitve. S Petro sem bil v zadnjem mesecu kar precej v stiku, zato sem nekaj takega tudi pričakoval. Upam, da bo tudi po karieri ostala v našem krogu. Ona je tista, ki nas je 'terala', da smo šli na vseh področjih naprej. Njena odločitev veliko pomeni tudi v poslovnem smislu. Vsi so spraševali, ali se bo vrnila. Zagotavljal sem jim, da se bo, in zaradi tega smo lahko podpisovali nekoliko boljše pogodbe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.