Šport
44 ogledov

Lovše prvi dan zavihal rokave

Lovše se je v četrtek srečak z Mazejevo in Massijem. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Novi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše se je takoj po izvolitvi sestal s Petro Majdič in Tino Maze. V zadevo z biatloncem Jakovim Fakom pa se ne bo mešal.

Kaj ste se z dekletoma pogovarjali na sestanku? Je morebiti beseda tekla o tem, kako bi moral biti razrezan kolač med posameznimi zimskimi športi?
Ne, moja naloga je bila, da se s Petro in Tino odkrito pogovorim in jima čestitam za uspehe. Hkrati sem jima dal zagotovila, da bosta imeli pod mojim mandatom zagotovljena vsa potrebna sredstva in pogoje.

Jureta Koširja ste veliko omenjali kot strokovnega pomočnika. Si sploh predstavljate, da v sredo ne bi bil izvoljen za predsednika alpskega zbora?
Volitve so demokratičen proces. Jureta pri kandidaturi trdno podpiram, saj je glede stroke na tem področju zelo močan. S svojo kandidaturo je izrazil pripravljenost, da pomaga na volonterski način. Tudi če ne bi bil izvoljen, je obljubil pomoč v drugačni obliki.

Lovše je o primeru Fak povedal naslednje: "Najprej se moram pogovoriti s predsednikom zbora za biatlon in s tem se bodo ukvarjali izključno tisti ljudje, ki so za to pooblaščeni. Zadeva mi je poznana, vendar moja naloga ni novačenje tekmovalcev drugih držav. O tem se bo moral Jakov Fak odločiti sam."

Koga ste si še zamislili v vaši ožji ekipi sodelavcev?
Ekipa bo predstavljena prihodnji petek, ko bomo imeli izvršilni odbor. O tem težko govorim, preden se z določenimi ne pogovorim.

Kot prvo potezo ste navedli vpogled v finančno stanje SZS. Ste si že pogledali izkaze?
Strokovno službo sem zadolžil, naj izdela finančno-računovodske izkaze za obdobje prvih treh mesecev in rezultati bodo znani v prihodnjih tednih na izvršnem odboru.

Nekoč ste že nastopili v vlogi sanatorja pri podjetju Peko, pa se stvari niso najbolje obnesle ...
Srečal sem se z največjimi možnimi pritiski za ohranjanje delovnih mest, kjer sem bil v dialogu z državo neuspešen. Sanacijskih ukrepov mi žal ni uspelo izpeljati. Pri SZS ne bom vodil dnevnega poslovanja, saj gre za organizacijo civilne družbe, tako da so vzporednice s tema epizodama nesmiselne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.