Šport
12 ogledov

Lovše sestavlja ekipo

Lovše je izrazil podporo Kocijančiču. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na današnji konstitutivni seji izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije (SZS) so pod vodstvom novega predsednika Tomaža Lovšeta izvolili prvega podpredsednika Janeza Živka.

Tomaž Lovše je primopredajo z nekdanjim predsednikom Stanetom Valantom napovedal za konec meseca, so sporočili s SZS. Drugega podpredsednika bo predsednik SZS predlagal naknadno. Na seji so obravnavali tudi sprejem etičnega kodeksa SZS.

Predsednik SZS Lovše je članom IO predstavil informacijo o poteku primopredaje z Valantom in povedal: "Do 15. aprila bodo pridobljene vse finančne listine, tako da lahko končni podpis primopredajnega zapisnika z ugotovljenim finančnim stanjem z dne 31. 3. 2010 pričakujemo za konec tega meseca."

Obravnavali so tudi nov pravilnik o pravicah in dolžnostih tekmovalcev v alpskem smučanju. Pomembne spremembe so predvsem v delu, ki opredeljuje status prvakov in urejuje njihove odnose s SZS. Pravilnik je bil soglasno sprejet, zdaj ga mora potrditi še odboru za alpsko smučanje. Sprejet je bil tudi predlog zahtevka oziroma ponudbe za odkup 10-odstotnega deleža Športne loterije d.d. iz sklada lastnih delnic in predlog zahtevka za pridobitev potrebnega soglasja Ministrstva za finance RS.

Glede prihodnje organiziranosti SZS in izdelave tez za spremembo statuta so imenovali delovno skupino, ki bo v mesecu dni pripravila delovno gradivo za spremembe statuta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.