Šport
33 ogledov

Lovše: "Tina pobegnila s snemanja"

Predsednik SZS Tomaž Lovše si nordijsko SP želi pripravljati v Planici. (Foto: N Nik Rovan
Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je v nadaljevanju pogovora v petkovih Odmevih razkril, kako je Tina Maze pobegnila s snemanja reklame za Citroën. "En mesec se je izmikala snemanju oglasa za Hervis," je med drugim še povedal Lovše.

Tomaž Lovše se je lotil pojasnjevanja navedb odvetnika Damijana Terpina, ki zastopa Tino Maze. Terpin je Lovšeta v enem izmed intervjujev namreč obtožil, da ne izpolnjuje svojih obljub do najboljše slovenske smučarke. "Tina Maze je pobegnila s snemanja za Citroën. Nikakršnega dogovora ni bilo. Obstajajo kontakti na Citroënu, ki bodo to potrdili," je razlagal Lovše. "Gospa Tina Maze je sklenila novo pogodbo s sponzorjem za čaje, čeprav je imela podpisano pogodbo, ona sama, ne preko zveze, s podjetjem Žito. Gospa Tina Maze se je en mesec izmikala snemanju oglasa za Hervis. Gospod Terpin je za portal MMC povedal, da ga je on na koncu uredil. Seveda, ker ga zveza en mesec ni mogla urediti. Glede Tina Maze smo dobili pritožbo podjetja Amicus. Kršitev je bilo malo morje."

Lovše Mazejevi namenja 212.000 € na sezono
SZS o ekipi Mazejeve: "Interpretirajo, kot jim ustreza"
Massi: "Nekateri delujejo le z denarjem"

"Tino Maze izjemno spoštujem," je nadaljeval Lovše. "Lani pred svetovnim prvenstvom sem ji obljubil, če postane prvakinja, ji bom osebno dal nagrado 200.000 evrov. Nakazal sem ji 80.000 evrov in gospod Terpin niti te matematike ne zna. 80.000 evrov je 40 %, ne dolgujem dve tretjini. Ko je odšla s snemanja za Citroën, sem ji rekel: 'Tina, tega je dovolj. Če ne boš izpolnjevala obveznosti do naših sponzorjev, kar piše na moji pogodbi z njo, ti zaustavljam plačila.' Zadnji del pa bo dobila, ko bo nekaj naredila za moje podjetje, Diners Club Slovenija. Pogovarjala sva se, da bo naredila, vendar je v tistem času začela blatiti SZS, predvsem Massi, Terpin, kot njegov dolgoletni prijatelj, skuša te stvari opravičiti."

"Zanima jo le denar, denar, denar ..."

Lovše je pristavil: "Kako naj jaz pogledam v oči našim sponzorjem v teh kriznih časih?  Zagotavljajo tako pomembna sredstva. Celo generacijo mladih smučark in smučarjev pripravljamo za OI v Sočiju, medtem ko mi pošiljajo sporočila, me kličejo, češ, poglej, kaj se ti dogaja, kaj dela Tina Maze, zakaj ne dela enako Milki, svojim osebnim sponzorjem. Zato, ker jo zanima le denar, denar, denar. Ampak to moram na neki točki prekiniti, kar je moja naloga. Zelo mi je žal, ampak vedno sem se pripravljen s Tino usesti, dogovoriti, to je moja dolžnost."

Predsednik SZS se je nato lotil ocene karakterja najboljše smučarke v državi. "Gospod Terpin je dal intervju za Dnevnik, v katerem je napadel SZS. V zadnjem mesecu je bilo kar nekaj napadov na SZS. Tina Maze nima problema samo s SZS. Ona je odpustila več serviserjev, kritizirala je material, ki ga zagotavljajo njeni opremljevalci, ki si jih je sama izbrala. Menjala je trenerje, vprašajte ljudi na zvezi … Stalno je nek konflikt, stalno se s prstom kaže na nekoga. Jaz bom pa seveda branil integriteto SZS."

Lovše o možnostih dogovora

"Poglejte, absolutno. Moja dolžnost je, dokler bom predsednik SZS. Tina Maze je naša svetovna prvakinja in si absolutno zasluži vso pozornost SZS. Z mano na čelu. Prvo pa zaželimo Tini in ostalim našim reprezentantkam veliko sreče jutri in v nedeljo ter da se gledalci tekem udeležijo v čim večjem številu. Vse ostale zadeve verjamem, da bomo uredili."

"Jaz ji zagotavljam 212 tisoč evrov"

"V slovenskem smučanju ni le Tina Maze," je še povedal Lovše. "Ko sem postal predsednik SZS, sem v kriznih časih dvignil proračun iz 1,5 na 2,2 milijona evrov, moji predhodniki pa niso Tini Maze namenili niti enega evra. Jaz ji zagotavljam 212.000 evrov. Potem imam vso pravico, da bo Tina Maze imela pravo vlogo v reprezentanci, da bo vzor, model, kot je bila Petra Majdič. Vprašajte jo in vam bo povedala, da ji je bilo v veselje sodelovati s SZS in z menoj osebno. Zakaj je problem pri Tini Maze?"

Komentarjev 1
  • boško 13:57 21.januar 2012.

    iz leta v leto bolj požrešna, me je kr razočarala. Sigurno jo tut tist trener šunta k se boji da zanga ne bo nič ostalo.