Šport
27 ogledov

Lovše zavrača Kocijančičeve navedbe

Tomaž Lovše je prepričan, da so pred Tino Maze najuspešnejša leta. (Foto: Dejan Žurnal24 main
S sporočilom za javnost se je Tomaž Lovše odzval na, po njegovih besedah, netočne navedbe Janeza Kocijančiča.

Sporočilo za javnost, poslano iz Diners kluba, objavljamo necenzurirano in v celoti.

ODZIV NA NERESNIČNE NAVEDBE OB KANDIDATURI PLANICE ZA SP 2017

Kandidatura Planice za svetovno prvenstvo 2017 je bila odlična in zmaga bi bila dobra za slovensko gospodarstvo in slovenski šport. Celotna kandidatura je bila odlično pripravljena, vendar žal neuspešna. Trditve Janeza Kocijančiča o grožnjah Francu Kasperju je zanikal celo sam g. Kasper. Tudi pravi, verodostojni SMS-i izključujejo možnosti kakršnihkoli groženj.

Slovenska ambasadorja kandidature Planice za SP 2017, Franci Petek in Petra Majdič sta opravila odlično delo, za uspešno kandidaturo si je prizadevala tudi vsa slovenska delegacija. Želja Tomaža Lovšeta kot takratnega predsednika SZS je bila, da bi Slovenija vendarle bila predstavljena svetovni javnosti kot država vrhunskega športa, kar je in si tudi zasluži. Informacije, da je o zmagovalcu že vnaprej odločeno, je Tomaž Lovše sprejel z velikim razočaranjem. To pa je botrovalo njegovemu odločnejšemu tonu komunikacije za slovenskim omizjem pri večerji, za kar se je članom delegacije tudi javno opravičil.

Z velikim začudenjem pa je Tomaž Lovše prejel informacije, da naj bi predsedniku FIS-a, gospodu Francu Kasperju grozil oziroma se do njega neprimerno vedel. Kljub temu, da je lažne navedbe Tomaž Lovše že večkrat zanikal, je danes dr. Janez Kocijančič te navedbe ponovno sprožil. Da te ne držijo, pritrjujejo tudi trditve s strani gospoda Kasperja.

Ta je v odzivu s pravno zastopnico Tomaža Lovšeta dejal, da:
- s Tomažem Lovšetom nista imela nikakršnje komunikacije,
- s strani Tomaža Lovšeta ni bilo nikakršnih groženj,
- dodatnega varovanja ni posebej naročal, saj se mu to ni zdelo potrebno. Varnostniki pa so bili prisotni že v naravi samega varovanja prireditve.

Tomaž Lovše še enkrat poudarja, da se je boril za kandidaturo Planice ter, da si je celoten čas trajanja svojega mandata prizadeval za razvoj slovenskega športa, še posebej mladih športnikov. Na rezultate dela in svojega delovanja kot predsednik SZS bo ponosen celo življenje, saj je bila minula sezona najboljša sezona v zgodovini samostojne Slovenije. Zavezo športu in družbenemu okolju pa bo ohranjal še naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.