Šport
1 ogledov

Löw proti širitvi EP na 24 ekip

Löw Loew Nemčija Švica prijateljska tekma Basel Reuters
Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw nasprotuje širitvi nogometnega evropskega prvenstva s 16 na 24 ekip.

Prvič bo 24 ekip na EP nastopalo čez štiri leta v Franciji. "Zelo sem skeptičen. Pomen bodo izgubile predvsem kvalifikacije, ki ne bodo več tako težke," pravi Nemec, ki ne skriva tudi strahu, da bo na EP nezanimiv prvi del.

Löw je opozoril na zahtevno predtekmovalno skupino na letošnjem EP, kjer se bodo Nemci pomerili s sofavoriti prvenstva Nizozemci ter vedno nepredvidljivimi Portugalci in Danci. "V naši skupini so štiri ekipe iz prve deseterice na svetovni jakostni lestvici. Kakovost je ogromna. Konkurenca je v prvi fazi tukaj celo večja kot na svetovnem prvenstvu in obeta napete dvoboje vse od začetka."

Nemški selektor je prepričan, da bodo številni dvoboji v prvem delu EP nezanimivi, ko bodo povečali število udeležencev za 50 odstotkov. Seveda pa Nemec razume tudi želje številnih držav po povečanju števila udeležencev sklepnega turnirja: "Manjše nogometne nacije so seveda za širitev. Sam pa seveda mislim, da je 16 pravšnje število za kakovost na tekmovanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.