Šport
23 ogledov

Lowry rešil Raptorje in ohladil Vročico

goran dragić miami heat EPA
Košarkarji Miamija so morali na tretji polfinalni tekmi vzhodne konference priznati premoč Toronto Raptors z 91:95.

Moštvo Miami Heat je v noči na nedeljo izgubilo proti Toronto Raptors z 91:95. Toronto zdaj v polfinalu vzhodne konference vodi z 2:1 v zmagah. Goran Dragić je za Miami v 29 minutah prispeval 12 točk, tri ujete žoge in podajo.

Prvi strelec Miamija je bil z 38 točkami Dwyane Wade, za Toronto jih je Kyle Lowry dosegel 33, od tega kar 29 v drugem polčasu. Miami je na tekmi ostal brez Hassana Whitesida, enega najboljših skakalcev v NBA, ki je tekmo predčasno zapustil zaradi poškodbe, medtem ko je Toronto iz istega razloga ostal brez Jonasa Valanciunasa.

"Počutil sem se, kot da je vse skupaj samo vprašanje časa," je po tekmi dejal prvi strelec Toronta Lowry. Bil je uspešen v 11 metih od 19-ih, od tega je zadel pet trojk iz osmih poskusov. "Nikoli niso izgubili zaupanja vanj. Bori se in ob tem ne pozabi, kako se meče za zadetek. To smo rabili, danes je bil preprosto stari Kyle," pa je po tekmi dejal trener Toronta Dwane Casey. Četrto tekmo bo v noči na torek znova gostil Miami.

Bojevniki brez Curryja izgubili

V drugi tekmi večera so Portland Trail Blazers na zahodu premagali Golden State Warriors s 120:108, s čimer so razliko v seriji na štiri zmage zdaj zmanjšali na 2:1. Portland je letel na krilih razpoloženega Damiana Lillarda, ki je dosegel 40 točk, medtem ko so branilci naslova še vedno brez poškodovanega Stephena Curryja.

Al-Farouq Aminu je ob 23 točkah dosegel 10 skokov, CJ McCollum je dodal še 22 točk za Portland. Četrta tekma je na sporedu v noči na torek v Portlandu.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

VZHOD

Miami Heat - Toronto Raptors 91:95 /1:2/
Goran Dragić 29 minut, 12 točk, 3 skoki, podaja za Miami

ZAHOD

Portland Trail Balzers - Golden State Warriors 120:108 /1:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.