Šport
61 ogledov

Lucija Polavder in Rok Drakšič judoista leta

polavder prihod brnik olimpijske igre Saša Despot
Vodstvo Judo zveze Slovenije je na sredini slavnostni prireditvi v Podčetrtku za najboljša v iztekajočem se letu 2013 v članski kategoriji izbrala Lucijo Polavder in Roka Drakšiča.

Šestindvajsetletni Rok Drakšič si je letošnji naslov najboljšega v Sloveniji prislužil predvsem z naslovom evropskega prvaka v Budimpešti, kjer je slavil v kategoriji do 73 kilogramov. V začetku leta je zamenjal kategorijo, zaradi večje fizične moči se je moral ob pridobljeni mišični masi preseliti med težje borce in v Budimpešti je aprila pometel s konkurenco ter se prvič ovenčal z naslovom najboljšega na stari celini. Avgusta je na svetovnem prvenstvu v Braziliji končal kot sedmi, leto pa zaključil s tretjim mestom na veliki nagradi Tokia. Uspehi so mu prinesli dovolj točk, da mu je pripadel naziv judoista leta, četrti v karieri.

"Za mano je letos izjemna sezona, vrh pa je bil evropski naslov prvaka. Mislim, da sem si zasluženo ta priboril naslov, saj sem skozi vse leto nastopal konstantno," je na podelitvi v Podčetrtku, bližnja športna dvorana je letos prvič gostila tudi evropski pokal v judu, kamor se je tekmovanje preselilo iz celjskega Zlatoroga, dejal Drakšič. Ta sicer že vidi morebitne naslednike na prestolu najboljšega v državi, a jih ne želi izpostavljati.

Utrujen po napornem letu

"Krivično bi jih bilo zdaj izpostavljati, v zadnjih letih je bilo tako, da smo se na prestolu izmenjavali najboljši trije, poleg mene še Aljaž Sedej in Matjaž Ceraj, za nami pa že imamo mladi rod, ki bi nas lahko nasledil," je dejal judoist celjskega Sankakuja, aktualnih državnih ekipnih prvakov, in zaključil:

"Leto je bilo naporno, zato sem že malo utrujen, ampak takšne prireditve in ta nagrada za odlično delo so del uspehov in to spada zraven. Je lepa gesta naše judo zveze, da se spomni svojih najboljših športnikov."

"Kateri naslov? Mislim, da deseti!"

Z naslovom najboljše judoistke v državi je bila zadovoljna tudi Lucija Polavder. "V bistvu ne vem, kateri naslov je to zame, mislim, da deseti. Na domačih tleh nisem veliko nastopala, mislim pa, da je pretehtal naslov evropske prvakinje. Veliko so mi prinesle tudi dobre uvrstitve na tekmah svetovnega pokala, velikih nagrad in velikih slamov," je dejala 29-letna Polavderjeva.

Judoistka iz Griž meni, da bo bržkone na vrhu tudi drugo leto, potem pa bi jo lahko katera od domačih konkurentk že zamenjala na prestolu.

Delo skozi leto za končno zaključno črto

"Mladi pritiskajo, kar je prav, tudi v klubu delamo na tem, da bi mlajši v prihodnje dosegali podobne rezultate, kot jih zdaj mi. Sama se bom potrudila, da naslov osvojim tudi drugo leto, kaj bo prinesel čas, pa bomo še videli," je povedala judoistka Sankakuja. Tudi njen december je vesel in predvsem naporen, saj se prireditve kar vrstijo.

"Decembra so res naporni dnevi, ves urnik je natrpan, naporni so moji treningi, pa treningi otrok, nad katerimi bdim, pa številne prireditve, obveznosti do mojega delodajalca Ministrstva za obrambo ... Decembra sem najbolj utrujena. A vse te prireditve so sestavni del športa in treba jih je vzeti v zakup. Vse leto delamo, da se potem na koncu naredi zaključna črta, da pogledamo kaj smo naredili v preteklem letu," je še dejala Polavderjeva, ki je poleg naslova evropske prvakinje letos zmagala tudi na sredozemskih igrah v Mersinu in na veliki nagradi Rijeke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.