Šport
25 ogledov

Luka bo igral, o Celju ne želi govoriti

Luka Žvižej se v Celje vrača po sedmih letih. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Luka Žvižej bo kljub rdečemu kartonu na prvi tekmi proti Madžarom v Veszpremu lahko nastopil. Igral bo pred vsaj sto Slovenci. Glede govoric o vrnitvi v Celje P. L. pravi, da bo vse znano pravočasno.

Luka Žvižej je na prvi tekmi kvalifikacij za SP 2011 sicer dobil rdeči karton v zadnji minuti, kar bi po pravilih EHF načeloma pomenilo, da ne sme igrati na naslednjem srečanju. Na veliko olajšanje slovenskega strokovnega štaba bo prvo levo krilo naše izbrane vrste lahko nastopilo tudi v Veszpremu, saj pri Žvižeju ni šlo za grobo in nevarno nešportno dejanje.

Sicer pa bo povratni dvoboj slovenske reprezentance – prvega je na Kodeljevem dobila s 27:25 – za starejšega Žvižeja posebna tekma. Nastopa namreč za madžarski Pick Szeged. "Razlika je v tem, da malo bolj poznam Madžare kot ostali. Popolnoma niso prepričani o zmagi, vidijo pa svoje možnosti. Že dlje časa objavljajo, da je dvorana razprodana in da nas čaka peklensko vzdušje. Mislim, da bo druga tekma pravi spektakel," je za zurnal24.si dejal Luka.

Za hitronogim Celjanom je izvrstna sezona: med najvidnejšimi igralci je bil tako v klubu kot reprezentanci. "S potekom sezone sem zelo zadovoljen. Res je bila to ena mojih najboljših v karieri. Upam, da bo forma še zdržala v teh kvalifikacijah," je dejal Žvižej. Njegova klubska prihodnost še ni gotova, lahko ostane v Szegedu, lahko pa … Govorilo se je tudi o vrnitvi v Celje. Je o bodočih delodajalcih znanega kaj več? "Položaj je še enak, s tem se ne obremenjujem. O prihodnosti se bo zame dogovarjal moj predstavnik. Celje? Ko bo čas za to, se bo vse vedelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.