Šport
6911 ogledov

Luka, kako? Nov nor koš Dončića

Luka Dončić Družbeno omrežje X
Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je tudi na tekmi s San Antonio Spursi pokazal svoj bogat repertoar.

Tokrat se je Luka Dončić, misleč, da bodo sodniki ob vidnem kontaktu dosodili prekršek, odločil za revijalni met, s katerim je v prvi vrsti najbrž želel izsiliti dva prosta meta. Toda mojster ostaja mojster. Ob tem, ko ga je močno oviral (pa tudi malce odrinil) gostujoči košarkar Keldon Johnson je Dončić izgubil ravnotežje, nato pa se odločil za met v padanju – in to z eno roko z velike razdalje. A ko je Luka vroč, zadeva tudi takšne mete.

Več pa v zgornjem, vdelanem videoposnetku. Ni čudno, da je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih. 

Dallas Mavericks so sicer tekmo v domači areni American Airlines dobili s 116:93. Dončić in Irving sta povsem zasenčila novinca Victorja Wembanyamo. Luka se je – potem ko je tekmo ob visoki prednosti Mavsov in bolečinah v vratu zaključil že na začetku zadnje četrtine – zaustavil pri 27 točkah, 9 skokih in 8 podajah, medtem ko je Irving bil najboljši strelec tekme s 34 točkami. Več o dvoboju s Spursi si lahko preberete tukaj

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.