Šport
177 ogledov

ŽBLJ

Luka Dončić Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat igrali proti Los Angelesm Clippers. Luka Dončić je postavil nov rekord.

Luka Dončić je bil strelsko izjemno razpoložen. Na tekmi, ki so jo košarkarji iz Dallasa izgubili s 121 : 125, je dal kar 32 točk, kar je največ v času, ko igra čez lužo. Poleg tega je v svojo statistiko vpisal še pet podaj, štiri skoke in štiri ukradene žoge. Najbolje se je odrezal v tretji četrtini, ko je dal kar 14 točk. Skupno je odigral 31 minut.

Poleg Dončića je bil pri Dallasu strelsko razpoložen tudi J. J. Barea, ki je dosegel 19 točk, 8 podaj in 3 skoke. Harrison Barnes je v 35 minutah dosegel 16 točk, 1 skok in 1 podajo. Strelsko manj razpoložen pa je bil DeAndre Jordan, ki je tokrat dosegel 11 točk, ob tem pa v 33 minutah na parketu še 22 skokov in 3 podaje.

Pri Los Angelesu je bil najboljši Danilo Gallinari, ki je dosegel 32 točk, 6 skokov in 4 podaje. Sledila sta mu Lou Williams s 26 točkami in 8 podajami ter Montrezl Harrel z 18 točkami, 6 skoki in 4 podajami.

To je že četrti zaporedni poraz za ekipo Dallasa, ki je tako po 30 tekmah pri izidu 15:15, ko gre za zmage in poraze. Dallas v soboto čaka tekma proti ekipi Golden State Warriors.

Miami premagal Houston

Uspešen večer je tudi za ekipo Gorana Dragića Miami Heat. Doma so bili boljši od ekipe Houston Rockets. Ekipa Houstona, ki je na zadnjih petih tekmah slavila, je klonila z 99:101. Med tekmo je Houston ostal brez Chrisa Paula, ki se je poškodoval. 

Pri Houstonu je bil pričakovani najboljši James Harden, ki je dal 35 točk, ob tem pa v 43 minutah dosegel še 12 podaj in 6 skokov. To je bila njegova dvestota tekma v karieri, na kateri je dosegel 30 točk ali več. Z 20 točkami mu je sledil Eric Gordon, ki je ob tem v statistiko zapisal še 3 skoke in 3 podaje. 

Pri Miamiju je 22 točk dosegel Josh Richardson (6 skokov in 7 podaj), sledila pa sta mu Tyler Johnson z 19 točkami (4 skoki) in Derrick Jones jr. s 15 točkami (8 skokov in 1 podaja). 

Miami, ki je brez poškodovanega Dragića, bo v nedeljo igral proti Milwaukee Bucks. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.