Šport
45 ogledov

Luka Žvižej bo kariero končal v Celju

Luka žvižej Reuters
Kapetan Celja Pivovarne Laško in slovenski rokometni reprezentant Luka Žvižej je sprejel ponudbo kluba iz mesta ob Savinji in bo v Celju končal svojo igralsko kariero po koncu sezone 2016/17.

"Občutki ob dogovoru so enkratni. S klubom sem hitro našel skupen jezik, saj se vidim v viziji tega kluba in ciljih, h katerim stremi. Ker vse teče ustaljeno in zanesljivo ter ni nobenih večjih težav, tako dileme ni bilo. Vesel sem, da bom svojo športno pot zaključil tam, kjer sem jo tudi začel. To je verjetno želja vsakega športnika, s tem pa še ne napovedujem zaključka kariere, saj sem prepričan, da lahko še nekaj sezon igram na vrhunski ravni. Pred zaključkom kariere imam še kar nekaj ciljev. Ti, ki so mi jih predstavili, so takšni, da so lahko izziv športniku, zato je bila odločitev še toliko lažja. To je moj klub, Celje je moje mesto in tukaj se najbolje počutim in verjamem, da bomo to nadgradili z dobrimi rezultati, vsekakor pa pri meni velja 'enkrat za Cele, vedno za Cele'," je po podaljšanju pogodbe dejal Žvižej.

Z Barço do naslova Lige prvakov

33-letni krilni igralec je svojo bogato igralsko kariero začel prav v Celju. Za člansko ekipo je prvič zaigral v sezoni 2000/01, po treh letih igranja za matični klub pa se je podal v tujino. Tam je branil barve znanih rokometnih klubov, kot sta madžarski Pick Szeged in španska Teka Cantabria, svoja najboljša leta pa preživel pri rokometnem velikanu iz Barcelone, s katerim je osvojil prvo mesto v evropski Ligi prvakov.

Žvižej je za pivovarje zbral 232 nastopov in dosegel 813 golov. To ga uvršča na 14. mesto večne lestvice nastopov in na 10. mesto med strelci za Celje Pivovarno Laško. Za slovensko reprezentanco je zbral 186 nastopov in dosegel 624 golov, kar ga uvršča na peto mesto na večni lestvici števila nastopov za slovensko izbrano vrsto in na tretje med strelci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.