Šport
27 ogledov

Luka Žvižej prihaja v Celje

Luka Žvižej je bil eden najboljših na letošnjem EP v Avstriji. (Foto: Saša Despo Žurnal24 main
Luka Žvižej je podpisal štiriletno pogodbo s svojim matičnim klubom Celjem. "Ko sem odhajal iz Celja, sem bil še zelen, zdaj sem pridobil izkušnje in upam, da bom z njimi pripomogel do uglednega rezultata."
Luka Žvižej zdaj odhaja na dopust. "Ta čas je namenjen, da se spočijem, predvsem psihično, saj se fizično že pripravljam na novo sezono." S soigralci se dobijo 26. julija, dan kasneje se začnejo treningi za sezono, ko bo Celje spet nastopalo v Ligi prvakov. "Klub, kot je Celje, ima vedno visoke cilje. Osnovni cilj sta obe domači lovoriki. Kar pa se tiče nastopanja v Ligi prvakov, pa vemo, da smo v skupini s finalistoma te sezone. Vse tekme bodo pravi spektakel. Upam, da se nam uspe uvrstiti naprej in nato narediti še kak korak dlje."

Celje Pivovarna Laško je dobilo okrepitev v pravem pomenu te besede na levem krilu. Za moštvo Zvonimirja Serdarušića je podpisal nekdanji član Picka, Cantabrie, Barcelone, Trima in seveda Celja Luka Žvižej. "Situacija v Szegedu je botrovala, da sem se po kontaktu s Celjem odločil za podpis te pogodbe. To je bila prava priložnost, da se vrnem domov in tukaj nadaljujem svojo pot," je svojo odločitev pojasnil za Žurnal24, potem ko mu je madžarski klub zaradi težke finančne situacije ostal dolžen zajetno vsoto denarja. Ga bo dobil? "Ja, verjamem, ker je vse na papirju. S tem ne bi smelo biti težav." Za Luko se je zanimal tudi nemški Kiel, a: "Ponudba Celja je bila bolj resna. Interes z obeh strani je bil močnejši."

Za izkušenim Celjanom je ena najboljših sezon v karieri: odlično je igral za madžarski Pick, eden najboljših in najbolj stanovitnih igralcev pa je bil tudi na januarskem EP v Avstriji. Za zdaj pa se mu ne bo uresničila želja zaigrati v istem klubu z bratom Miho Žvižejem, saj se je ta kljub celjski ponudbi odločil odpraviti se na Dansko k Bjerringbro-Slikeborgu. "Ko sem odhajal iz Celja, sem bil še zelen, zdaj pa sem pridobil izkušnje in upam, da bom s svojimi izkušnjami in delom pripomogel ekipi, da bo naredila ugleden rezultat," se novega izziva veseli Žvižej, ki se ne boji za minute na parketu (na istem mestu igra Edvard Kokšarov). "Ne, konkurence se ne bojim. Normalno je, da jo je vedno več. Izkoristil bom svojo priložnost. Mislim, da ne bo nobenih težav, saj vse te fante poznam že od prej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.