Šport
19 ogledov

Lundmark ugnal vso konkurenco

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V soboto se je v zgodnjih večernih urah končal Glavni turnir barcelonske postaje turneje PokerStars.net European Poker Tour, na katerem je na koncu slavil 22-letni Šved Kent Lundmark.

Slednji je na poti do naslova ugnal kar 757 tekmecev in tako na koncu povsem zasluženo v žep pospravil svoj prvi EPT naslov in kar 825.000 € nagrade.

Letošnji Glavni turnir EPT Barcelona, ki se je ponašal s prijavnino "le" 5.300 € (lani 8.300 €) je sicer povsem zasenčil lanskoletni katalonski turnir ter praktično vse dosedanje turnirje letošnje EPT sezone, saj je letos samo v enem od prvih dni (DAN 1B), nastopilo več igralcev, kot lani na celotnem turnirju.

Glede na to, da je na turnirju nastopilo lepo število znanih profesionalcev, je skorajda vse zanimalo, ali bo Danielu Negreanuju, ali pa kateremu drugemu profesionalcu uspelo ponoviti Kanadčanovo predstavo z EPT turnrija na Dunaju, vendar na koncu iz te moke ni bilo kruha.

A skočimo sedaj kar k samemu dogajanju na finalki, na kateri je nastopilo le 8 srečnežev, izmed katerih se je moral prvi posloviti 33-letni kvalifikant iz Italije Francesco Notaro (8. mesto – 70.000€). Slednji se je z {A-Spades}{K-Diamonds} nesrečno zapletel v obračun s Špancem Jesusom Lizanom, ki je v rokah držal {A-Clubs}{Q-Spades} in je bil v tistem trenutku morda najbolj "vroč" igralec za mizo, kar se je potrdilo tudi v tej igri, ko so mu skupne karte {10-Clubs}{5-Spades}{2-Clubs}{6-Hearts}{Q-Diamonds} podarile prepotrebni par kraljic in mu prinesle zmago.

Da je bil začetek finalne mize sila zanimiv, je poskrbel tudi Grk Georgios Skodatis, ki je le nekaj iger kasneje vse svoje žetone spravil v igro s {10-Spades}{10-Diamonds}, a si pri tem izbral napačen trenutek za junaštvo, saj je njegovo stavo, z {J-Clubs}{J-Diamonds} ekspresno izenačil Norvežan Thor Stang. Grk je za zmago in obstanek na turnirju torej nujno potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart, a so te zgrešile oba igralca, kar je bilo za Skodatisa usodno (7. mesto – 90.000 €).

Po tej izločitvi je ritem igre nekoliko upadel, kar je pripomoglo k temu, da smo morali na naslednjo izločitev čakati več kot dve uri, preden je brez žetonov naposled ostal prav Norvežan Thor Stang. Norvežan, ki je vedno bolj zaostajal za konkurenti, je na koncu zarinil s {K-Diamonds}{Q-Clubs}, njegovo stavo pa je s parom petic izenačil le Šved Kent Lundmark. Tudi Norvežanu skupne karte ({6-Diamonds}{7-Clubs}{3-Spades}{10-Clubs}{J-Clubs}) niso bile v pomoč in tudi on se je tako moral posloviti (6. mesto – 130.000€).

Kot v zgornjem primeru, smo tu tokrat nato kmalu bili priča še eni izločitvi, potem ko se je Nemec Giuseppe Pantaleo z {A-Spades}{J-Hearts}, zaletel v {Q-Clubs}{Q-Hearts}, ki ju je v rokah držal kasnejši zmagovalec Kent Lundmark. Še enkrat več skupne karte niso spremenile razmerja moči, kar je pomenilo, da je Šved prišel do novih žetonov, mladi Nemec pa se je moral preseliti med gledalce (5. mesto – 170.000€).

Na 4. mestu (222.000€) je turnir končal Nizozemec Shander de Vries, ki je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {Q-Diamonds}{8-Spades}, a na žalost naletel na razpoloženega Šveda Lundmarka, ki je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{Q-Spades}. Lundmark je tudi tokrat ostal nepremagan, de Vries pa bo na svojo priložnost moral počakati vsaj do naslednjega turnirja.

Skoraj 2 uri kasneje je brez žetonov ostal še najstarejši finalist – 58-letni Moskovčan Konstantin Puchkov, ki se je s svojim parom rdečih kraljev, edini postavil po robu Švedu Lundmarku, ki je na flopu {3-Spades}{J-Spades}{7-Clubs} zarinil s {7-Spades}{6-Spades}. A če je bil turn - {10-Diamonds} za Rusa še ugoden, si Puchkov slabšega riverja praktično ne bi mogel izbrati, saj je {K-Spades} njemu podaril tris kraljev, njegovemu nasprotniku pa hkrati želeno barvo, ki je bila za Rusa usodna (3. mesto – 300.000€).

Za naslov sta se tako na koncu udarila od začetnih nekaj iger praktično nevidni Španec Jesus Cortez Lizano in Šved Kent Lundmark, ki je imel pred sklepnim dejanjem rahlo prednost pred zasledovalcem (12,4 milijona žetonov VS. 10,5 milijona žetonov). Glede na to, da Švedova prednost ni bila prav velika, ne preseneča dejstvo, da je heads-up dvoboj teh dveh igralcev trajal skorajda uro in pol, preden je Stockholmčan vendarle opravil s svojim zadnjim nasprotnikom.

Zadnja igra se je, podobno kot že nekaj iger pred tem, začela s Špančevim višanjem na 320.000 žetonov, kateremu je sledilo Švedovo višanje na 880.000 žetonov. Na tej točki je Španec navadno vrgel puško v koruzo in izkupiček prepustil nasprotniku, čemur pa tokrat ni bilo tako, saj je s {K-Spades}{J-Diamonds} oznanil svoj all-in, ki pa ga je na njegovo presenečenje Lundmark z {A-Hearts}{Q-Hearts}ekspresno izenačil. Skupne karte {9-Diamonds}{9-Clubs}{7-Spades}{5-Spades}{A-Spades} še enkrat več niso posegle v razplet igre in tako je do svojega prvega naslova prišel mladi Šved Kent Lundmark.

Slednji je poleg lične trofeje prejel tudi nagrado v višini 850.000 €, medtem ko se je moral Španec na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 525.000 € nagrade.

Dogajanje v katalonski prestolnici se je tako končalo z zmago mladega Šveda, vsi njegovi nasprotniki pa bodo imeli priložnost, da se mu maščujejo že čez dobra dva tedna, ko se bo turneja PokerStars.net European Poker Tour ustavila v Pragi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.