Šport
20 ogledov

Lundqvist najbolje plačani vratar v NHL

Henrik Lundqvist Reuters
Vratar ekipe New York Rangers Henrik Lundqvist bo odslej najbolje plačani vratar v hokejski ligi NHL. Danes je z rangerji podaljšal pogodbo, ki mu bo po neuradnih podatkih prinesla 59,5 milijona dolarjev v naslednjih sedmih sezonah.

Povprečen letni zaslužek švedskega vratarja v New Yorku bo tako po novem 8,5 milijona dolarjev, s čimer se bo 31-letni vratar na seznamu zaslužkarjev v NHL na svojem delovnem mestu pomaknil prav na vrh lestvice. Bostonov vratar Finec Tuukka Rask in njegov rojak pri Nashvillu Pekka Rinne imata namreč letno povprečje zaslužka pri sedmih milijonih dolarjev.

Najboljši igralec rangerjev, ki je v sezoni 2011/12 dobil tudi nagrado Vezina za najboljšega vratarja v ligi, je v New York prišel leta 2005, šestletna pogodba (vredna 41 milijonov dolarjev) pa bi se mu iztekla po končani letošnji sezoni.

Kot poroča ameriški spletni portal ESPN, je v Lundqvistovi novi pogodbi tudi klavzula, da Šved ne bo predčasno zapustil moštva. "Odkar je prišel v našo ekipo, je Henrik vselej eden najboljših v NHL. Veseli smo, da smo se dogovorili za nadaljevanje sodelovanja, ki bo lahko le še bolj dvignilo naš klub," je po podpisu pogodbe dejal direktor rangerjev Glen Sather.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.