Šport
39 ogledov

Lundqvist ''pojedel'' največ golov v sezoni

new york rangers henrik lundqvist Profimedias
Hokejisti severnoameriške hokejske lige NHL Tampa Bay Lightning so v noči na četrtek doma premagali New York Rangers in povedli z 2:1 v zmagah.

Tekma finala vzhodne konference se je končala s 6:5, odločilni gol pa je v četrti minuti podaljška dosegel Nikita Kučerov. Četrto tekmo bo v noči na soboto znova gostila Tampa.

Z zmago si je Tampa zagotovila pomembno prednost pred četrto tekmo, ki jo bo gostila v noči na soboto. Zmagovalci serije se bodo v finalu lige za Stanleyjev pokal merili z boljšim iz finala zahodne konference, kjer si nasproti stojita Anaheim Ducks in Chicago Blackhawks, izid pa je izenačen na 1:1.

Tekmo v Tampi je tokrat v dodatnem delu odločil Kučerov, ki je potegnil po desni strani, v sredino pridrsal pred vratarja Henrika Lundqvista in ga matiral. Šved je sicer v 40 strelih dovolil šest golov, kar je rekord sezone. Za Tampo je dva gola in podajo prispeval Ondrej Palat, poleg njega in Kučerova pa so se med strelce vpisali še Alex Killorn, Tyler Johnson in Steven Stamkos, ki so k temu dodali še vsak po eno podajo. Vratar Tampe Ben Bishop je ubranil 23 strelov in dovolil pet golov.

Za New York Rangers je Jesper Fast dosegel dva gola, Dan Boyle in Ryan McDonagh sta vsak dodala še gol in podajo, med strelce pa se je vpisal še Derick Brassard. Ekipi sta v tokratni tekmi zapravili vodstvo z dvema goloma prednosti, podaljšek pa je slabi dve minuti pred koncem tekme izsilil Boyle.

"Že dolgo me navdušujejo, zdaj pa navdušujejo še ves svet. Ekipo je krasno gledati," je po tekmi dejal trener Tampe Jon Cooper. Njegov kolega na nasprotni strani Alain Vigneault seveda ni bil tako dobre volje. "V podaljšku si vsak misli, lahko odločim tekmo. Dobro smo ustavili prvi nalet pred golom, a včasih se zadeve zgodijo, ko si jih najmanj želiš," pa je po tekmi dejal trener New York Rangers Vigneault.

Liga NHL, konferenčni finale:

Vzhod:

Tampa Bay Lightning : New York Rangers 6:5* /2:1/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.