Šport
8 ogledov

Lundqvist prizemljil Flyerse

Henrik Lundqvist (NY Rangers) je še četrtič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotak Žurnal24 main
Hokejisti New Yorka bi si najbrž želeli vsako NHL tekmo odigrati v domači dvorani. Tokrat so v Madison Square Gardnu porazili Philadelphio z 2:0.
 

Liga NHL

New Jersey : Pittsburgh 0:5
NY Rangers
: Philadelphia 2:0
Carolina : Washington 5:0
Florida
:Tampa Bay 4:3
Montreal
: Buffalo 2:0
Minnesota
: Edmonton 5:2
Colorado
: Calgary  4:1
Anaheim : Dallas 0:5

Rangerji so v šestih domačih srečanjih slavili kar petkrat, osrednji figuri srečanja med New Yorkom in Philadelphijo pa sta bila domači vratar Henrik Lundqvist in gostujoči Martin Biron . Lundqvist je zbral 30 obramb, hkrati pa svojo mrežo že četrtič v sezoni ohranil nedotaknjeno. V celotni ligi NHL je boljši le Pascal Leclaire , ki v vratih Columbusa petkrat ni prejel zadetka. Na drugi strani je odlični Biron zaustavil 43 od 45 strelov, a kaj ko napadalci Philadelphije niso imeli svojega večera.

Prvi zadetek na srečanju je že po 33 sekundah igre dosegel češki zvezdnik v vrstah New Yorka Jaromir Jagr . Ta je prodrl po levi strani in z zvitim udarcem premagal Birona. Zmago domačih je dobre tri minute pred koncem srečanja z igralcem več na ledu in s četrtim zadetkom v sezoni potrdil Brendan Shanahan . Rangersi očitno radi igrajo tekme, v katerih je malo zadetkov. Letos jih imajo na svojem računu le 25, najmanj v celotni ligi, vseeno držijo priključek k vrhu Atlantske divizije. Hkrati so skupaj z Modrimi jaknami iz Columbusa prejeli najmanj zadetkov, le 23, zasluge pa gredo letos odličnemu Lundqvistu.


Jaromir Jagr je načel mrežo Philadelphie. © Getty Images

 

"To je uničujoče,"
je po srečanju dejal napadalec Philadelphije Danny Briere . "Mi bi morali prvi zadeti. Po zgodnjem zadetku so nas umrtvili. Začeli smo igrati šele v drugi in tretji tretjini. To nas je stalo že veliko zmag. Hkrati se preveč zanašamo na našega odličnega vratarja," je razočaran nad porazom dejal Biron. Na drugi stani je bil povsem drugače razpoložen Lundqvist: "Igrali smo umirjeno in zanesljivo. Kot ekipa, ki vodi z 10:0 in ne z 1:0."

Philadelphia kljub porazu, z razmerjem osem zmag in pet porazov, ostaja na vrhu Atlantske divizije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.