Šport
19 ogledov

Luongo ni zaspal, Canucks povedli z 1:0

Roberto Luongo ni zaspal in Vancouver Canucks so zmagali z 1:0. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Polfinala konferenc so se v ligi NHL začela s prvo tekmo med Vancouver Canucks in Nashville Predators. Chris Higgins je sredi druge tretjine dal edini gol na tekmi za zmago ekipe iz olimpijskega mesta.

Roberto Luongo, vratar Vancouver Canucksov, je imel v prvih dveh tretjinah najtežje delo, kako ostati buden. Nashville Predators so na njegov gol ustrelili le devetkrat. Ubranil je vse, njegov soigralec Christopher Higgins pa je sredi druge tretjine ekipo popeljal v vodstvo z 1:0. To bi bilo lahko še višje, če ne bi nekaj super udarcev Canucksov spektakularno zaustavil vratar Predatorsov Pekka Rinne. "Ko je v strelih na gol za tvojo ekipo 20:5, res nočeš zaspati, da ne bi nasprotnik povedel z 1:0. Dobro sem ostal osredotočen," je o prvih dveh tretjinah dejal Luongo. In nato je prišla tretja, ko so gostje vendarle vzpostavili ravnotežje. Mike Fisher je v šesti minuti dobro preizkusil Luonga, a ta se za svoj drugi zaporedni shutout v končnici ni dal. Ostalo je 1:0.

Liga NHL, končnica, polfinale konferenc:

Vzhod

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning /0:0/
Philadelphia Flyers – Boston Bruins /0:0/

Zahod

Vancouver Canucks : Nashville Predators 1:0 /1:0/
Higgins

San Jose Sharks – Detroit Red Wings /0:0/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.