Šport
28 ogledov

Luongo vrnil udarec

1/10
Žurnal24 main
Vancouver Canucks so zahvaljujoč odličnim obrambam Roberta Luonga z 1:0 (v 45. minuti je zadel Maxim Lapierre) dobili peto tekmo finala lige NHL proti Boston Bruins in v zmagah povedli s 3:2.

Hokejisti Vancouvra so le še korak oddaljeni od svojega prvega naslova prvaka lige NHL. V noči na soboto so v peti finalni tekmi na domačem ledu premagali Boston Bruins z 1:0 in povedli s 3:2 v zmagah. Naslednja, morda že odločilna tekma bo v ponedeljek v Bostonu.

Junaka dvoboja sta bila Maxim Lapierre z edinim zadetkom v 45. minuti ter vratar domačih Roberto Luongo; potem ko je na tretji in četrti tekmi v Bostonu prejel skupno kar 12 golov, je tokrat ubranil vseh 31 poskusov tekmecev. Sam gol je bil lepa kombinacija, najzaslužnejši zanj pa je bil Kevin Bieksa, ki je z desne strani streljal na gostujoči gol, plošček je zletel mimo vrat in se od ograde za golom odbil na levo stran, kjer ga je Lapierre spretno s strelom iz zapestja poslal v mrežo.

"Upam, da sem želel streljati mimo gola, saj sem vrata zgrešil kar precej. Res sem imel slab položaj za strel, zato sem plošček enostavno poslal ob ogrado in imeli smo nekaj sreče, ko se je lepo odbil," pa je dogajanje opisal Bieksa.

Vancouver, ki je zadnji tekmi izgubil z 1:8 in 0:4, se je na domačem ledu tokrat predstavil v popolnoma drugačni, bolj napadalni luči. V uvodnih dve tretjinah so imeli domači pet izključitev, gostje pa le tri in vsaj statistično so bili nekoliko bolj nevarni igralci Bostona. V odločilni zadnji tretjini pa so Kanadčani spretno branili minimalno vodstvo, igrali disciplinirano in imeli gostujoče napadalce pod nadzorom. Ostalo je v vratih opravil izkušeni Luongo, ki je v končnici letošnje lige še petič ostal nepremagan.

Kaj pomeni odličen vratar pa potrjuje tudi dejstvo, da je Vancouver v petih dvobojih končnice dosegel vsega šest golov, Boston jih je 14, a vseeno vodi s 3:2 v zmagah, saj je prvo tekmo dobil z 1:0 in drugo s 3:2, dobil pa je prav vse dvoboje na domačem ledu. "Luongo ve, da verjamemo vanj. Zaupamo mu in ni pomembno, kaj menijo ljudje izven slačilnice. Za nas je najboljši vratar v ligi," pa je odnos do vratarja, ki je bil že deležen kritik javnosti, opisal domači branilec Alex Burrows.

Liga NHL, finale, peta tekma:

Vancouver Canucks : Boston Bruins 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) /3:2/
Lapierre (45)

- // izid v zmagah

Moštvi igrati na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.