Šport
29 ogledov

Macau že na 2,3 milijardah $ plusa!

Macau (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Medtem ko imajo igralnice v Las Vegasu še naprej temno obdobje, so se dohodki v trenutno najbolj popularnem igralniškem mestu Macau še povečali.

Januarja se je mesečni dohodek povečal za 33 odstotkov, kar znaša 2,3 milijarde dolarjev. To je tretji najbolj bogat mesec v zgodovini, kar je presenetilo vse analitike, saj januar načeloma velja za mesec, v katerem vlada zatišje. Še boljše poslovne rezultate pa se pričakuje februarja, saj so se začele kitajske novoletne počitnice.

Leta 2010 je večina turistov, ki so obiskali Macau, prišla iz Kitajske in Hong Konga. Kar 83 odstotkov od vseh 24 milijonov turistov je tako bilo "domačinov".

Kitajska vlada si sicer prizadeva, da Macau ne bi bil zgolj igralniško mesto, vendar analitiki dvomijo, da bo ta načrt uspel. Prepričani so, da bo Macau še naprej privabljal tiste turiste, ki jih zanimajo igre na srečo.

Februar bo po napovedih precej bogat mesec, saj se pričakuje obilica kitajskih turistov, ki bodo v omenjenem letovišču preživeli svoje novoletne praznike. Analitik Philip Turk pričakuje kar 2,56 milijarde dolarjev dobička.

Igralniška industrija v Macau je imela nekaj težav leta 2009 zaradi globalne finančne krize. Težave je povzročala tudi svinjska gripa, zaradi katere je bilo težje dobiti vizo za to državico. Je pa zato bilo leto 2010 precej boljše, saj so imeli takrat kar 58 odstotkov več dohodka kot leto poprej.

Največje igralnice v Macau so razdeljene med šest podjetij. Njihovi deleži obsegajo:

  • SJM: 31 odstotkov
  • Las Vegas Sands: 18 odstotkov
  • Melco Crown Entertainment: 14,5 odstotkov
  • Wynn Resorts: 13,8 odstotkov
  • Galaxy: 11 odstotkov
  • MGM Macau: 10,5 odstotkov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.