Šport
28 ogledov

Madžar do zlate zapestnice

Peter Gelencser. (Foto: Pokerfirma.de) Žurnal24 main
Na 7. letošnjem WSOP turnirju, so do svoje prve letošnje zapestnice prišli tudi naši sosedje Madžari, saj jim jo je na 2-7 Triple Draw turnirju priigral Peter Gelencser.

Sedmi dan prvenstva, smo dobili še 2 novopečena prvaka, saj je na Shootout turnirju slavil tihi Američan Joshua Tieman, najboljši na 2-7 Triple Draw turnirju pa je bil Madžar Peter Gelencser. Kot vse kaže, pa utegnemo že čez nekaj dni biti priča ponovitvi finalne mize turnirja Player's Championship, saj sta trenutno v vodstvu na 10.000$ 7 Card Stud turnirju Michael Mizrachi in Vladimir Schmelev.

Turnir #6: 5.000$ No-Limit Hold'em Shootout
Le 13 iger v heads-up delu turnirja je bilo potrebnih, da je Josh Tieman opravil z Neilom Channingom in si priigral svojo prvo WSOP zapestnico in 441.692$.

Pred zadnjo igro, je imel Tieman kar 7-krat toliko žetonov kot izzivalec, zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Američan dokončno opravil z Britancem. Tieman je v poslednji igri pred flopom le višal in k all-inu spodbudil Channinga. Ta mu je ustrezel in zarinil z {A-Spades}{7-Hearts}, njegov all-in pa je Josh, po krajšem premisleku, izenačil z {A-Hearts}{J-Clubs}. Ta poteza se je izkazala za odločilno, saj so skupne karte povsem zgrešile oba igralca, kar je šlo bolj na roke Američanu, saj je na ta način, slednji prišel do svoje prve WSOP zapestnice.

Turnir #7: 2.500$ 2-7 Triple Draw Lowball
Na 7. letošnjem WSOP turnirju, so do svoje prve letošnje zapestnice prišli tudi naši sosedje Madžari, saj jim jo je na 2-7 Triple Draw turnirju priigral Peter Gelencser. Slednji je na poti do naslova moral ugnati 290 nasprotnikov, preden je zlata zapestnica pristala na njegovem zapestju in 180.730$ v njegovem žepu.

Madžar na finalki ničesar ni prepuščal naključju, temveč je "gazil" od začetka do konca. Edini ki se mu je lahko še koliko-toliko dobro upiral je bil Raphael Zimmerman, vendar je tudi on v sklepnem delu turnirja, moral priznati premoč. V zadnji igri je bil Zimmerman prepričan, da bo brez težav premagal Madžarovo kombinacijo 9-7-4-3-2, saj je svoje zadnje žetone spravil v igro s kartami 8-6-5-3, a je Američan nato v roke dobil še eno šestko, ki mu je prinesla, v tej igri nezaželen par in tehtnico prevesila na stran Madžara.

Turnir #8: 1.500$ No Limit Hold'em
Na tem turnirju je pred zadnjim dnem v igri za zmago še vedno 25 igralcev, na čelu katerih pa je Saar Wilf, ki bo tretji dan začel z nekaj več kot 1 milijonom žetonov.

Dobitnik WSOP zapestnice na lanskoletnem otvoritvenem turnirju Andrew Cohen, bo naslednji dan turnirja začel Wilfu tik za petami (848.000 žetonov). Cohen si je velik del svoje zaloge priigral v spopadu s Samom Diksonom, potem ko se je ta s {Q-Spades}{J-Spades} zaletel v njegov {K-Spades}{J-Clubs} in mu na koncu moral prepustiti vse svoje žetone.

Poleg Wilfa in Cohena pa se bodo za naslov gotovo borili tudi Phil Hellmuth, Raymond Geary in Max Steinberg, ki se bodo prav tako v zadnji dan podajali s kar precej žetoni.

Turnir #9: 1.500$ Pot Limit Hold'em
Z zvezdami zelo bogata truma igralcev se je danes privalila v kongresni center hotela Rio za prvi letošnji Pot Limit WSOP turnir, saj je bilo med nastopajočimi opaziti cel kup znanih obrazov kot so JP Kelly, Annette Obrestad, Chris Ferguson, Lacey Jones, Joe Sebok, Lex Veldhuis, Antonio Esfandiari, s svojo prisotnostjo pa nas je počastil tudi lanskoletni zmagovalec Glavnega turnirja WSOP Joe Cada.

Od 650 igralcev, ki so dan začeli pa jih je prvi dan preživelo le 65, a tudi ti še nimajo zagotovljenega deleža nagradnega sklada, saj bo nagrade prejelo le najboljših 63 igralcev.

Turnir #10: 10.000$ Seven-Card Stud World Championship
Se ponavlja turnir 50.000$ Player's Championship? Če se bodo stvari še naprej odvijale tako kot so se prvi dan tega turnirja, utegne res priti do tega, saj je prvi dan turnirja, z največ žetoni končal zmagovalec drugega letošnjega WSOP turnirja Michael Mizrachi, kateremu pa za ovratnik diha vice-prvak z istega turnirja Player's Championship Vladimir Schmelev.

Izmed 150 prijavljenih igralcev, jih je dan uspešno končalo 88, med njimi pa je tudi kar nekaj znanih imen, saj so si napredovanje zagotovili tudi Joe Cassidy, Robert Mizrachi, Pat Pezzin, Brett Richey, Doyle Brunson in Men Nguyen, medtem ko ta dosežek, med drugim, na žalost ni uspel Tomu Dwanu, Mattu Hawrilenku, Hucku Seedu in Ericku Lindgrenu.

Sledi
V naslednjih dneh, se bo v Rio očitno igral skorajda samo še Texas Hold'em, saj se jutri začenjata Turnir #11: 1.500$ No Limit Hold'em in Turnir #12: 1.500$ Limit Hold'em.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.