Šport
11 ogledov

Madžarski diamant bo talent brusil v Celju

Lekai Bosna in Hercegovina Madžarska kvalifikacije za EP Visoko EPA
Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je s srednjim zunanjim igralcem, trenutno članom madžarskega Pick Szegeda, Matejem Lekaijem, podpisalo pogodbo za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah. Triindvajsetletni Lekai v Szegedu igra od sezone 2010/11, sicer pa je njegov matični klub Pler, kjer je bil v postavi že v sezoni 2005/06.

RK Celje Pivovarna Laško je sklenil pogodbo z madžarskim reprezentantom, 190 centimetrov visokim in 83 kilogramov težkim srednjim zunanjim igralcem, ki bo v Celju nastopal od sezone 2012/13 dalje. Mate Lekai velja za enega najbolj nadarjenih srednjih zunanjih igralcev v Evropi, zadnje evropsko prvenstvo pa je izpustil zaradi poškodbe.

Na svetovnem prvenstvu 2011 je z madžarsko reprezentanco osvojil sedmo mesto (20 zadetkov). Bil je na spisku želja mnogih največjih evropskih klubov, a se je zaradi podobnega razmišljanja in usmeritve odločil za prihod v Celje, s katerim ima visoke ambicije. Poleg visokih organizacijskih spodobnosti, velja tudi za zelo nevarnega igralca za nasprotnikova vrata, v lanski sezoni Lige prvakov je tako skupaj dosegel 55 zadetkov, letos pa na šestih tekmah 23, najboljšo tekmo pa je odigral pri zmagi nad Montpellierjem, ko je prispeval osem zadetkov.

"Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za prihod Lekaija, ki ga poznam in spremljam še z Madžarske," je novico komentiral trener celjskih rokometašev Vladan Matič. "Gre za velik talent in up madžarskega rokometa, ki so ga v svojih vrstah želeli tudi mnogi drugi klubi. To je tip igralca, ki se bo odlično vklopil v našo mlado ekipo, saj je tudi sam še zelo mlad in zdaj prihaja v najboljša rokometna leta. Kljub mladosti pa ima že veliko izkušenj s tekmovanjem na najvišjem nivoju, saj je eden od nosilcev igre Szegeda. Prepričan sem, da se je pravilno odločil in da bo v našem klubu veliko napredoval ter se tako kot ostali razvil v vrhunskega rokometaša. Hkrati je to igralec, ki nam bo prinesel dodatno širino in dimenzijo v naši igri. Prepričan sem, da ne bo imel težav s prilagajanjem na okolje, saj mu bomo z igralci v pomoč, tudi sam pa je željan učenja," je še pristavil Matič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.