Šport
2 ogledov

Mafijski obračun na tehtanju boksarjev

Boks tehtanje, mafijski obračun Youtube
V mafijskem obračunu je bila ubita ena oseba.

V enem izmed dublinskih hotelov je bilo organizirano tehtanje boksarjev Jamieja Kavanagha in Antonija Joaoa Benta , dogodek pa je prekinil mafijski obračun. V sobo so po poročanju lokalnih medijev namreč planile tri osebe z avtomatskimi puškami AK-47 in ubile eno osebe, še dve pa sta bili ranjeni. Napadalci so bili oblečeni v policiste.

Tri ranjence so prepeljali v bolnišnico, kjer pa je eden izmed njih podlegel ranam. "Lahko le rečem, da sem imel srečo," je po dogodku na twitterju zapisal Kavanagh.

Novinar BBC Radia Kevin McAnena , ki je bil prisoten na tehtanju, pa je dejal, da ga ni bilo še nikoli tako strah. Dejal je, da je videl, kako je dva metra proč od njega napadalec ustrelil človeka v nogo. " Dva možaka za katera sem mislil, da sta policista, sta vstopila z orožjem in nekoga ustrelila v glavo. Strelec se je nato z namerjenim orožjem obrnil proti meni. Bilo je neverjetno. Vse se je zgodilo zelo hitro in to pred mano. Težko je zbrati misli po takšnem dogodku."

V medijih so že objavili ime ubitega, gre za 34-letnega Davida Byrnea . Policija zdaj išče šest osumljencev. Trije so vstopili zamaskirani v policiste, obroženi so bili z avtomatskimi puškami, še dva, eden je nosil žensko lasuljo, pa sta imela v rokah pištoli. Šesti je bil voznik kombija, z njim so napadalci pobegnili s prizorišča, kasneje pa so vozilo našli zažgano.

Šlo naj bi za spopad dveh tolp v mestu, Byrne pa je bil star znanec policije. Streljanje naj bi bilo maščevanje za uboj prav tako 34-letnega Dublinčana Garyja Hutcha , ki so ga septembra umorili v Španiji, kjer je nekdanji obsojenec živel zadnjih osem let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.