Šport
6 ogledov

Mahon: Slovenci so zelo nevarni

Mark Mahon je prepričan, da je slovenska reprezentanca zelo nevarna. Žurnal24 main
Slovenci bodo upanje na vozovnico za Vancouver poskušali obuditi z zmago nad Japonsko. Tekma bo v soboto ob 12. uri. V obeh taborih napovedujejo težko tekmo, v rahli prednosti so risi.
 

Preberite še

Harrington: Japonci so hitri in borbeni

Pred tekmo, ki se bo v soboto začela točno opoldne, smo za mnenje o tekmecih vprašali oba trenerja. Japonski strateg Mark Mahon je s spoštovanjem govoril o Slovencih, slovenski John Harrington pa o Japoncih.

 
 

Slovenci se bodo dobro pripravili na nas, je pa veliko odvisno od tega, kako igralci stvari izpeljejo na ledeni ploskvi.

Mark Mahon

 
Ste si ogledali tekmo med Slovenijo in Avstrijo. Kaj menite o Slovencih, ki so vaš naslednji tekmec?
So zelo nevarni. Zelo hito prehajajo iz obrambne tretjine v napadalno. Imajo nekaj zelo dobrih in spretnih posameznikov. Všeč so mi zlasti brata Rodman, Ivo Jan in Tomaž Razingar. Igrajo zelo dobro in odgovorno v obrambi, so veliki in močni. Proti Sloveniji bomo morali igrati precej bolj potrpežljivo kot na tekmi z Nemci, seveda pa moramo popraviti tudi igro v obrambi, če želimo zmagati.

Avstrijci so bili proti Sloveniji dvakrat uspešni ob igralcu več na ledu. Boste tudi vi tu iskali priložnost za zmago?
Avstrijci imajo zelo dober powerplay. Ne vem. Mi na prvi tekmi številčne prednosti vsekakor nismo znali izkoristiti in na takšnih turnirjih in tako kakovostnem nivoju je moža več na ledu treba dobro vnovčiti. To je ključno. Proti Sloveniji se bomo morali predvsem bolje gibati na ledu. Nikakor nisem zadovoljen z drsanjem napadalcev. To moramo vsekakor popraviti, tudi naš powerplay pa seveda mora biti boljši.

Slovenija ima dobro ekipo in izvrstne posameznike, meni Mark Mahon. © Saša Despot

 
Kje je japonska reprezentanca še posebej šibka?
Na dvoboju z Nemčijo smo pozabili na osnove. Predvsem smo slabo podajali plošček. Še zlasti se je to videlo ob igri z igralcem več. Ta je ponavadi precej boljša in nas rešuje na tekmah. Na prvi tekmi pa je šlo vse narobe. Na cedilu nas je pustila tudi psihična pripravljenost. Fizično smo bili enakovredni Nemcem, na psihičnem področju pa smo povsem odpovedali. Naredili smo veliko napak in nismo igrali tako, kot znamo. Na prvenstvih skupine B jo lahko s takšno igro še nekako dobro odneseš, na tem nivoju pa so tekmeci predobri in te za napake kaznujejo.

 
 

Lahko vam zagotovim, da razlika med japonskim in evropskim hokejem ni tako velika, kot se morda zdi po naši tekmi z Nemčijo.

Mark Mahon

 
Ali razlog za to leži v tem, da Japonska nima prave konkurence v Aziji?
Tako je. Vse pa se začne že na domačih tekmovanjih. Slovenski hokejisti večinoma igrajo v ligi Ebel, ki je zelo močna, naši hokejisti pa se na ligaških srečanjih pomerijo še z južnokorejskimi in kitajskimi ekipami. Kot vsak selektor sem nezadovoljen tudi s časom, ki je namenjen za pripravo na takšen turnir. Takšno je življenje. V prihodnosti moramo predvsem dvigniti nivo ligaškega tekmovanja. Morda potrebujemo več tujcev v ligi. Ne vem. Lahko pa vam zagotovim, da razlika med japonskim in evropskim hokejem ni tako velika, kot se morda zdi po naši tekmi z Nemčijo. V zadnjem času smo imeli kar nekaj mednarodnih uspehov, vendar dobre igre ne uspemo prikazati na vseh tekmah.

Večkrat ste omenili powerplay. Tudi Slovenija v tem elementu igre ni blestela. Je to morda vaša priložnost?
Menim, da je Slovenija zelo dobro vodena. Sedli bodo in se pogovorili ter preštudirali našo igro. Dobro se bodo pripravili na nas. Je pa veliko odvisno od tega, kako igralci stvari izpeljejo na ledeni ploskvi. Tudi sami smo bili dobro pripravljeni za igro proti Nemčiji, na ledu pa je izgledalo, kot da se nanjo sploh nismo pripravljali. Igralci odločajo tekme, ima pa Slovenija dobro ekipo in izvrstne posameznike, zato pričakujem tudi njihovo dobro igro v powerplayu. Zelo, zelo bomo morali biti previdni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.