Šport
29 ogledov

Mahorič s Ptuja v Ljubljano

Mitja Mahorič v dresu Radenske KD Finančne točke Žurnal24 main
Pred dnevi smo poročali, da je brez moštva ostal tudi kolesar Mitja Mahorič, ki pa je zdaj končno našel novega delodajalca. Podpisal je enoletno pogodbo z Radensko KD Finančno točko.
 

Preberite še ...

Po 24 letih zvestobe ostal brez službe
Kolesarji bežijo s Ptuja
Kocjan odhaja v Italijo

Pred dnevi smo na naši spletni strani pisali, da je brez službe ostal tudi Mitja Mahorič , do nedavnega član ekipe Perutnina Ptuj , ki v naslednji sezoni ne bo imela kontinentalne licence. Prav zato je večina najboljših kolesarjev odšla. Za to potezo se je odločil tudi Mahorič, ki je po vnetem iskanju vendarle našel novo službo. Zdaj 32-letni kolesar je podpisal enoletno pogodbo z moštvom Radenska KD Finančna točka . "Decembra časa za pogajanje ni. Zdaj upam, da je pred mano dobra sezoa," je precej bolj zadovoljno kot pred dnevi povedal Mahorič, ki bo tako sploh prvič po 24-letni zvestobi domačemu klubu odšel s Ptuja.

Preselil se je v prestolnico, v ekipo, ki mu bo omogočila dirkanje na podobnih dirkah, kot jih je vajen že iz zadnjih let. "Razlika je mogoče samo ta, da smo s Perutnino bili tudi na Kitajskem. Drugače pa bom ravno tako nastopal na Hrvaškem, na dirkah v Avstriji, na Slovaškem in seveda na Dirki po Sloveniji," je povedal Mahorič, ki se o načrtu dirkanja še ni povsem odločil, tako kot vedno pa že ve, na katerih dirkah bi rad bil v najboljši formi: "Cilj bo Dirka po Sloveniji, seveda če mi bo profil dirke ustrezal. Poleg tega bo tu še državno prvenstvo in dirke, ki bodo v interesu kluba."


Mitja Mahorič v novem dresu in z novim kolesom

 
Mahorič bo tako najstarejši kolesar v močno pomlajenem ljubljanskem moštvu, ki je letos izgubilo Roberta Vrečerja in Mateja Gnezdo . Oba sta odšla v Adrio Mobil iz Novega mesta . "Poleg mene sta nekoliko starejša še David Tratnik in Boštjan Rezman. Mladi imajo še obveznosti v šoli, vendar jim bomo z nasveti o dirkanju vedno pripravljeni pomagati," je še dodal Mahorič, ki bo očitno poveljeval mladim upom. Kljub neizkušenosti novih klubskih kolegov pa prav Ptujčan poudarja, da se na dirkah pomanjkanje moči in prave forme pogosto lahko nadomesti s timskim delom: "Že v Perutnini smo pogosto zmagovali po zaslugi ekipe, čeprav nismo bili najmočnejši. Tam sem bil eden izmed motivatorjev in upam, da bo tudi tukaj tako."

Vendar ne bo samo Mahorič tisti, ki bo lahko ostalim za zgled in jim bo svetovalec. Pravzaprav bo lahko prav on nekakšna podaljšana roka našega najuspešnejšega kolesarja na enodnevnih dirkah in zdaj trenerja Andreja Hauptmana . Mahorič je med drugim priznal, da se lahko od Hauptmana še veliko nauči: "On je bil tudi razlog, da sem poklical v ta klub. Je mlad trener, izkušenj pa ima ogromno, zato upam, da bo sodelovanje med nama in ostalimi tekmovalci steklo, kot je treba." Poleg Mahoriča si je novo moštvo našel tudi državni prvak v vožnji na čas Gregor Gazvoda , ki bo vozil za japonsko kontinentalno ekipo Meitan-GDR . Kristjan Fajt in Kristijan Koren sta zaenkrat še brez kluba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.