Šport
10 ogledov

Majdič: "Konkurenca ni počivala"

Čim več takih posnetkov v novi sezoni, kajne? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Petra Majdič bo tudi v letošnji zimi krojila sam vrh svetovnega pokala. Gre na kristalni globus, a: "Konkurenca ni počivala, čaka me res izjemno delo, čeprav sem povečala obseg treninga na fizični moči."
Uvodne preizkušnje smučarjev tekačev na Švedskem se bo udeležil eden najboljših biatloncev na svetu, Norvežan Ole Einar Björndalen. V soboto bo na sporedu deset kilometrov v prosti tehniki za ženske in 15 za moške, v nedeljo pa bodo sledile še štafete, 4x5 km za ženske in 4x10 km za moške.

Po letošnjem bronu na olimpijskih igrah v Vancouvru je Petra Majdič odločena, da se bo v prihajajoči sezoni s konkurenco spopadla za veliki kristalni globus. Od sobote naprej bo šlo v tekaških krogih zares. Pripravljalne tekme v Skandinaviji so pokazale, da so slovenska dekleta znova dobro pripravljena, Majdičeva je na Finskem pred dnevi dosegla dve drugi mesti. Za to sezono napoveduje še ostrejši boj za najvišja mesta, saj je njen glavni motiv zmaga v skupnem seštevku, v vitrini s priznanji in odličji pa manjka le še veliki kristalni globus. Eden glavnih ciljev sezone bo tudi svetovno prvenstvo v Oslu konec februarja in v začetku marca (23. februar–6. marec), vsekakor pa bo v lovu na veliki globus izredno pomemben nastop na tradicionalnem novoletnem Tour de Skiju, ki prinaša veliko bero točk za skupni seštevek.

"Vemo, kaj mi še manjka v karieri, to je veliki kristalni globus, prav tako vemo, koliko točk prinaša Tour de Ski. Kolajno s svetovnega prvenstva že imam, mali globus tudi, startam torej na čim boljšo uvrstitev na Touru, saj če bom tam dobra, lahko posežem tudi po velikem globusu. Ta se zgodi, ne moreš ga napovedati. Kolikor vem, konkurenca ni počivala, čaka me res izjemno delo, čeprav sem povečala obseg treninga na fizični moči, pa le ne vem, kako bo sezona potekala. Še vedno sem motivirana, zmaga je zmaga, vem pa, da se bo za zmage na vseh tekmah potegovalo še vsaj pet tekmovalk. Še vedno velja, vsaka uvrstitev med prvih deset je odličen rezultat."

Poleg Majdičeve so del prve ekipe še Vesna Fabjan, Katja Višnar in Barbara Jezeršek. Tudi slednje tri so na tekmah FIS pred tednom dni pokazale napredek, vse pa so za prihajajočo sezono napovedale izboljšanje minulih dosežkov. Velik motiv bo bržkone tudi nastop v štafetnih preizkušnjah skupaj s prvo damo slovenskega smučarskega teka Majdičevo, omenjena četverica se bo s svetovno konkurenco preizkusila že na nedeljski štafetni preizkušnji. A na prvi tekmi bo obolelo Višnarjevo zamenjala Anja Eržen. "Želimo si ponoviti lanski začetek sezone, torej uvrstitev med deset najboljših, kar mislim, da je povsem realno. Če bomo prišli še kaj višje, potem še toliko bolje," je o štafetnih tekmi dejal vodja tekaških reprezentanc Marko Gracer.

Želimo si ponoviti lanski začetek sezone, torej uvrstitev med deset najboljših, kar mislim, da je povsem realno.
Marko Gracer
"V soboto bo tekla Petra, morda se ji pridruži tudi Fabjanova. O njenem nastopu se bomo odločili v zadnjem trenutku, saj ne želimo tvegati bolezni. Tukaj je namreč hud mraz, po nekaterih napovedih pa bo tako tudi za tekmo. Če se bodo temperature spustile nad minus 15 stopinj, potem bo Vesna nastopila, v nasprotnem primeru pa je preveč nevarno," je še povedal Gracer, trener Majdičeve Ivan Hudač pa je dodal: "V soboto nas čaka tekma, ki ni med najboljšimi Petrinimi disciplinami, zato bi bili zadovoljni z uvrstitvijo med najboljšo deseterico. To je vedno naš mejnik, ne glede na disciplino. Sam si za soboto želim, da bi se končni zaostanek za zmagovalko gibal med 50 sekundami in minuto ter 15 sekundami. Kar se tiče vremenskih pogojev, je napoved za konec tedna še kar dobra, saj vremenoslovci za teden kasneje v Kuusamu napovedujejo še hujši mraz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.