Šport
17 ogledov

Majdič: po drugem še tretje mesto!

Justyna Kowalczyk, Marit Bjoergen in Petra Majdič
1/14
Žurnal24 main
V petek je bila na sprintu druga, to soboto na 5 km v klasiki tretja. Petra Majdič! Za 16,8 sekunde je zaostala za Marit Bjoergen, ki je zmagala še tretjič zapored. Katja Višnar je bila 83.

Za tekačicami na smučeh so tri posamične tekme sezone. Petra Majdič je bila na dveh na stopničkah! Po drugem mestu na petkovem sprintu je to soboto na petkilometrski preizkušnji v Kuusamu namreč osvojila tretje mesto. Več kot je pričakovala. "Vesela bom, če bom med peterico ali deseterico," je v intervjuju za Žurnal24 dejala po petkovem uspehu. V moški konkurenci je na 10 km prvič letos zmagal švicarski smučarski tekač Dario Cologna.

Znova je bila nepremagljiva Norvežanka Marit Bjoergen, pred slovensko šampionko pa je končala tudi Poljakinja Justyna Kowalczyk. Za prvo je Petra zaostala 16,8 sekunde, za drugouvrščeno pa 14,7 sekunde. Petra je odtekla konstanten tek, saj je bila na tretjem mestu že po prvem vmesnem času, metem ko se je za zmago bil ogorčen boj - Marit je v zadnjem kilometru nadoknadila štiri sekunde zaostanka. Na tekmi je nastopila samo še ena Slovenka (Vesna Fabjan se je zaradi bolezni nastopu namreč odpovedala) - Katja Višnar je z zaostankom več kot dveh minut zasedla skromno 83. mesto (med 89 tekmovalkami).

"Fantastična tekma, rezultat me je kar malo presenetil. Tako visoke uvrstitve na razdalji vseeno nisem pričakovala že na začetku sezone, a očitno mi ta proga res ustreza bolj kot kakšna druga. Sem super zadovoljna. S tema tekmama sem umirila strasti tako nas kot navijačev in popolnoma izpolnila svoja pričakovanja. Ekipa je zdaj zelo mirna. Jutri je na sporedu moja najslabša tekma, ki na žalost izjemno veliko odloča. Trenutna pozicija mogoče ni ravno najboljša, saj je Bjoergnova precej v ospredju, Charlotte Kalla in Kowalczykova pa sta tesno za menoj. Borili se bomo, ne bom pa razočarana, če bo rezultat kaj slabši od pričakovanj," je po tekmi dejala Majdičeva.

"Vzponi v Kuusamu so daljši kot drugje, kar Petri leži. Želeli in pričakovali smo si, da bi Petra tekla na takšni ravni kot do zdaj. Vesel sem, da nam ta zgodba zaenkrat uspeva. Upajmo, da bo tudi na jutrišnji tekmi v drsalni tehniki Petra v teh dolgih vzponih lahko držala korak z najboljšimi," pa je po tekmi dejal trener Majdičeve, Ivan Hudač.

V nedeljo bo še preizkušnja na 10 km prosto (tekmovalke bodo šle na start z zaostanki po dveh tekmah), vse tri tekme pa štejejo kot miniturneja, na kateri bo posamična zmaga prinesla 50 točk, skupna zmagovalka pa dobi 200 točk.

Kuusamo, tek na 5 km klasično (Ž):

1. M. Bjoergen (Nor) 12:51,9
2. J. Kowalczyk (Pol) +2,1
3. P. Majdič (Slo) +16,8
4. J. Čekaleva (Rus) +20,0
5. N. Fessel (Nem) +22,5
6. C. Kalla (Šve) +23,0
...
83. K. Višnar (Slo) +2:06,3
V. Fabjan ni nastopila

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.