Šport
14 ogledov

Majdič: "Ta mesec dokončna odločitev"

Še pred koncem maja bo Petra sprejela odločitev o nadaljni karieri. (Foto: Nik R Žurnal24 main
"Mislim, da bo v roku 14 dni padla končna odločitev," je o svoji tekmovalni prihodnosti to soboto povedala Petra Majdič. "Imela sem že kar nekaj testiranj in nekaj težkih trening-testov."

Petra Majdič, najboljša slovenska športnica leta 2009 in junakinja letošnjih zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, je ob robu 30. maratona Treh src v Radencih povedala, da se bo o nadaljevanju svoje izjemne športne poti v smučarskem teku odločila v naslednjih dveh tednih. "Mislim, da bo v roku 14 dni padla končna odločitev. Imela sem že kar nekaj testiranj in nekaj težkih trening-testov. Občutek imam zelo dober. Sem že povsem dobro pripravljena za normalno življenje. Videla pa bom, če bom lahko v smučarskem teku prišla v svetovni vrh. Če ne bo šlo, bo odločitev grenka, vendar bom morala reči ne in končati kariero," je pojasnila Majdičeva.

Treniram tudi zaradi priporočil zdravnikov, da bi rehabilitacija in zdravljenje potekala hitreje.
Petra Majdič

Na 30. maratonu Treh src v Radencih je udeležencem čestitala in v cilju in podpisala ogromno avtogramov. "V Radencih sem drugič. Prvič sem bila že pred mnogimi leti. Tokat sem prišla sem po sponzorski plati, na humanitarnem teku pa se bom pridružila skupini udeležencev te množične športne prireditve," je povedala Majičeva. Potem ko je v sprintu v Vancouvru kljub zlomljenim rebrom in pnevmotoraksu osvojila olimpijski bron, se je počasi vrnila v prejšnje športno življenje. "Treniram tudi zaradi priporočil zdravnikov, da bi rehabilitacija in zdravljenje potekala hitreje. Sem v polnem programu treningov. Želimo preveriti možnost, če se lahko ponovno povzpnem na najvišjo raven, drugače bom končala športno pot," je bila jasna Majdičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.