Šport
16 ogledov

Majdič: "Z izpolnjenimi cilji"

Petra Majdič je v klasiki zelo dobra in tako naj se Justyna dobro pazi! (Foto: E Žurnal24 main
"Švedsko zapuščam z izpolnjenimi cilji, idealno bi bilo sicer, če bi se tudi posamično uvrstila med deseterico," je po 12. mestu na prvi tekmi sezone in 10. v štafetni dejala Petra Majdič.

V švedskem Gällivareju se je minuli konec tedna začela sezona svetovnega pokala v smučarskem teku. Petra Majdič je bila na sobotni posamični tekmi na 10 kilometrov v prosti tehniki 12., v nedeljo pa je skupaj z Anjo Eržen, Vesno Fabjan in Barbaro Jezeršek v štafetni tekmi na 4 x 5 kilometrov pritekla do desetega mesta. Z omenjenim dosežkom je slovenska štafeta tudi izpolnila cilj, to je uvrstitev na svetovno prvenstvo v Oslu konec februarja.

Majdičeva je pred sezono izrazila željo po velikem kristalnem globusu za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala. Ta se sicer po uvodnih preizkušnja zdi zelo oddaljen, sploh ob dejstvu, da so bile na vrhu skoraj vse konkurentke za omenjeni naslov, vendar pa je potrebno omeniti, da gre vseeno za enega boljših začetkov sezone doslej. "Švedsko zapuščam z izpolnjenimi cilji, idealno bi bilo sicer, če bi se tudi posamično uvrstila med deseterico, a tudi z 12. mestom sem v danih okoliščinah povsem zadovoljna," je o uvodu v sezono dejala Majdičeva, ki bo skupaj z dekleti še cel prihodnji teden ostala v Skandinaviji in dodala: "V petek se začne prva tekma mini 'toura' v Kuusamu. Žal se spet obetajo precej nizke temperature s 15 stopinjami pod ničlo in še nižjimi. Ne glede na to bo treba iti na start. Čakajo nas tri tekme ena za drugo, verjetno nas čaka precej zahteven in zanimiv vikend."

Švedsko zapuščam z izpolnjenimi cilji, idealno bi bilo sicer, če bi se tudi posamično uvrstila med deseterico, a tudi z 12. mestom sem v danih okoliščinah povsem zadovoljna.
Petra Majdič

Majdičeva si predvsem želi, da bi ji med sezono služilo zdravje, še kako je namreč živ spomin, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru le nekaj minut pred začetkom tekme padla v nezavarovano luknjo ob progi, si pri tem zlomila pet reber, a nato vseeno pritekla do bronaste kolajne. "Z zdravjem sem trenutno zadovoljna, ne muči me kakšen prehlad in sem se očitno dobro privadila na nizke temperature. Upam, da bo tako tudi ostalo in ne bom nič zbolevala. Poškodbe ne čutim več, se je pa precej dobro spominjam, vedno se je težje vrniti po daljši odsotnosti, se postaviti v smučino in spet najti prave občutke, zaenkrat je kar v redu," je bila z začetkom sezone zadovoljna najboljša slovenska tekačica na smučeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.