Šport
14 ogledov

Majdičeva deveta v Otepääju

(Foto: EPA) Žurnal24 main
V teku na deset kilometrov v prosti tehniki je Petra Majdič zasedla deveto mesto. V Otepääju je bila najmočnejša Norvežanka Marit Björgen, ki je slavila pred Justyno Kowalczyk in Thereso Johaug.

V Otepääju se je končal smučarski tek za svetovni pokal. Na deset kilometrov v prosti tehniki je zmagala Norvežanka Marit Björgen (27:02,1), pred Poljakinjo Justyno Kowalczyk (+32,0) in Norvežanko Therese Johaug (+41,6). Slovenka Petra Majdič je bila deveta (+1:38,7).

Najboljša slovenska tekačica na smučeh vseh časov je bila danes edina Slovenka na startu. V mrzlem vremenu je desetkilometrsko preizkušnjo v klasičnem koraku začela bolj počasi, svoj tempo pa je stopnjevala proti koncu.

Po prvem krogu na 2,5 kilometra je za vodilno Kowalczykovo zaostajala pol minute in zasedla 15. mesto. Že v drugem krogu je Majdičeva začela pridobivati in se prebila med deseterico, v vodstvo pa je prešla letos res izjemna Marit Björgen. V predzadnjem krogu večjih sprememb ni bilo, Norvežanka je v ospredju večala svojo prednost, Majdičeva pa je še vedno držala deveto mesto.

V cilju je najboljši čas pričakovano imela Björgnova, ki sta ji sledili Poljakinja Kowalczkova in ena junakinj novoletnega Toura, Norvežanka Therese Johaug. Björgnova je tokrat vknjižila že osmo zmago v sezoni in skupaj že 44.

"Tole danes je bila zame osebno zelo dobra tekma, težko bi pričakovala kaj več, sploh glede na zadnja dva tedna, kar je bilo za mano. Sem pa vseskozi vedela, da bom lahko imela težave na kritičnih odsekih, kjer sem izgubljala debele sekunde. Kljub temu je to generalno gledano zelo dobra tekma, vzdušje je bilo fantastično in zelo sem vesela, da sem tekmovala, da sem dobila tisti občutek za jutri, da zmorem," je po tekmi povedala Majdičeva.

"Sam sem s tekmo zadovoljen, sploh zaradi dejstva, da je Petra pred kratkim prebolela hud prehlad. Malo sem s strahom pričakoval tekmo, mislil, da bo največ okrog 15. mesta, saj v zadnjih dneh ni opravila skoraj nič treninga, kar se prav gotovo pozna. Progo je odtekla konstantno, le na nekaj odsekih, ki ji ne ležijo, je izgubljala sekunde, drugače pa je bilo v redu," pa je tek svoje varovanke ocenil trener Ivan Hudač.

V nedeljo bo v Otepääju na sporedu še sprint v klasični tehniki, kjer bo poleg Majdičeve nastopila še Katja Višnar.

Izidi, 10 km, klasika (Ž):

1. Marit Bjoergen (Nor) 27:02,1
2. Justyna Kowalczyk (Pol) +32,0
3. Therese Johaug (Nor) 41,6
4. Aino Kaisa Saarinen (Fin) 45,3
5. Vibeke W. Skofterud (Nor) 1:17,4
6. Julija Čekaleva (Rus) 1:17,6
7. Anna Haag (Šve) 1:18,8
8. Riitta-Liisa Roponen (Fin) 1:20,4
9. Petra Majdič (Slo) 1:38,7
10. Kerttu Niskanen (Fin) 1:39,6

Skupno (po 20. tekmi od 31):

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 1351 točk
2. Marit Bjoergen (Nor) 896
3. Arianna Follis (Ita) 880
4. Therese Johaug (Nor) 812
5. Petra Majdič (Slo) 764
...
34. Vesna Fabjan (Slo) 117
44. Katja Višnar (Slo) 82
70. Barbara Jezeršek (Slo) 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.