Šport
13 ogledov

Majdičeva enajsta, zmaga Bjoergnovi

Tekme v Liberecu bodo organizirane kljub pomanjkanju snega. Žurnal24 main
Petra Majdič je tekmo v norveškem Beitostoelnu končala na 11. mestu, zmagala pa je domačinka Martit Bjoergen pred rojakinjo Skofterudovo in Švedinjo Charlotte Kalle.
 

Beitostölen, 10 km (Ž), prosto

1. M. Bjoergen (NOR) 26:16,3
2. V. Skofterud (NOR) +20,3
3. C. Kalla (ŠVE) +21,3

11. P. Majdič (SLO) +58,2
38. B. Jezeršek (SLO) +2.14,6

Norvežanka Marit Bjoergen je zmagovalka tekme svetovnega pokala v prosti tehniki v norveškem Beitostoelnu. Bjoergnova je na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji za 20 sekund ugnala rojakinjo Vibeke Skoefterud, tretja je bila Švedinja Charlotte Kalla. Slovenka Petra Majdič je odlično nastopila, glede na dejstvo, da je šlo za prosto tehniko, saj je bila z manj kot minuto zaostanka enajsta. Druga slovenska predstavnica Barbara Jezeršek je z nekaj več kot dvema minutama zaostanka osvojila 38. mesto.

Petra Majdič je v pripravljalnem obdobju očitno precej izboljšala svojo prosto tehniko, saj se je danes zavihtela kar na enajsto mesto, torej na rob deseterice. In to ob dejstvu, da je na startu od najboljših manjkala le lanska zmagovalka skupnega seštevka, Finka Virpi Kuitunen, ki jo je ujel prehlad. "Petra je tekla zelo dobro, pred tekmo smo pričakovali uvrstitev okrog desetega mesta. Uspel ji je tudi manjši zaostanek za Bjoergnovo, glede na prejšnje primerjalne tekme, tako da stopnjuje svojo formo in mislim, da lahko tudi v prosti tehniki še napreduje. Zelo dobro je tekla Jezerškova, ki je v svoji starostni skupini prav gotovo med najboljšimi petimi na svetu. Mislim, da je to odlično, za trideseterico je zaostala le za 20 sekund, s čimer smo zadovoljni. Maja Benedičič ni startala zaradi zapleta v pisarni FIS. Ta je najprej izračunala, da ima tudi Benedičičeva dovolj točk za nastop na tekmi, a se je nato izkazalo, da ne. Nad nastopom Nejca Brodarja smo razočarani, sploh ker je dobro tekel na treningih. Sicer je res, da je med tekmo pričelo snežiti in ni imel povsem ustrezno namazanih smuči, a vendar smo računali, da bo tekel nekje okrog 40. mesta. Jutri nas čaka trening," je po tekmi povedal vodja tekaške reprezentance Marko Gracer.

Na 5 kilometrov daljši progi so se pomerili tudi moški. Zmagal je Nemec Axel Teichmann, Nejc Brodar pa je tekmo končal na skromnem 76. mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.