Šport
26 ogledov

Majdičeva nadaljuje kariero

Žurnal24 main
Slovenska šampionka v teku na smučeh Petra Majdič še ne bo končala kariere. Tridesetletnici kljub hudi poškodbi, ki jo je staknila na olimpijskih igrah, in osvojenemu bronu še ni zmanjkalo motivacije.

Na novinarski konferenci v Zrečah je tudi novinar Žurnala24, zato bomo v kratkem objavili prve izjave in intervju s Petro Majdič.
Petra Majdič je na tiskovni konferenci zbrani medijski srenji sporočila, da pri 30 letih ter osvojeni olimpijski kolajni in številnim zmagam v svetovnem pokalu še ne namerava končati kariere. 

"Moja rebrca so pocajtana. Zdravniki so mi nato svetovali naj začnem gibati, kar hitro pa smo prešli na trening. Kariero nadaljujem z isto ekipo, ki je ena od najboljših na svetu. Juriš na delo. Motivacije mi ne manjka!," je bila prva izjava naše najuspešnejše tekačice na smučeh, ki je v Vancouvru kljub zlomljenim rebrom in pnevmotoraksu osvojila olimpijski bron in se kot kaže spet veseli tekmovanj.

Po hudi poškodbi, ki jo je staknila med ogrevanjem pred olimpijskim sprintom v svoji najmočnejši disciplini, ko je padla v nezavarovan jarek, in dolgem okrevanju se je Majdičeva počasi vrnila v prejšnje športno življenje. Želela je preveriti možnost, ali se lahko vnovič povzpne na najvišjo raven. Njena odločitev potrjuje željo po novih zmagah.

Glavni cilj za prihodnjo sezono ostaja veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nedvomno velik zalogaj. "Res je. Imam že kolajno na svetovnem prvenstvu, imam olimpijsko medaljo, imam mali kristalni globus za zmago v seštevku sprinta, v skupnem seštevku sem že bila druga, tretja, četrta. To je moj cilj, ki ga bo prav gotovo izredno težko doseči. Ampak poskusila bom. Okrog sebe imam zbrano eno najboljših ekip na svetu, želim pa si, da bi ta ekipa v slovenskem smučarskem teku ostala tudi, ko se bom sama poslovila od tekmovalnih smučin," je še povedala Majdičeva

Moja rebrca so pocajtana. Zdravniki so mi nato svetovali, naj se začnem gibati, kar hitro pa smo prešli na trening. Kariero nadaljujem z isto ekipo, ki je ena od najboljših na svetu. Juriš na delo. Motivacije mi ne manjka!
Petra Majdič

Petra Majdič je najuspešnejša slovenska tekačica na smučeh v zgodovini tega športa. V svetovnem pokalu je osvojila 20 zmag in po številu zmag prehitela tudi smučarskega skakalca Primoža Peterko. Leta 2007 je na SP v Saporu osvojila srebrno medaljo v sprintu v klasični tehniki. To je bila hkrati tudi prva slovenska medalja v smučarskem teku na velikih tekmovanjih. Med največje dosežke slovenskega športa štejemo tudi dva mala kristalna globusa v skupnem seštevku tekaških sprintov za svetovni pokal, ki jih je Majdičeva osvojila v sezonah 2007/2008 in 2008/09, ter bronasto olimpijsko medaljo na Zimskih olimpijskih igrah 2010 v klasičnem sprintu. Tridesetletnica iz Dola pri Ljubljani je bila kar trikrat izbrana za slovensko športnico leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.