Šport
14 ogledov

Majdičeva napada veliki globus

Žurnal24 main
Slovenski smučarski tekači s Petro Majdič na čelu so v četrtek predstavili poglede na prihajajočo sezono, ki se čez mesec dni začenja v švedskem Gällivareju. Vsi komaj čakajo, da se sezona začne.

Tradicionalna baza tekaške reprezentance v Ramsauu je že v četrtek postregla z belo odejo, snežni metež in viharni veter pa je vse skupaj "prizemljil", tako da od druženja na ledeniku Dachstein ni bilo nič. Kljub temu so se reprezentanti in reprezentantke predstavili sedmi sili na teku po zasneženem travniku ob penzionu ekipe. Manjši krog po celcu je fotografom zadostoval za nekaj posnetkov, nato pa so Majdičeva in ostali predstavili načrte za sezono.

Sezona se bo uradno začela 20. novembra v Gällivareju, nato se bo teden dni kasneje nadaljevala v Kuusamu, pred novoletnim Tour de Skijem pa sledijo še Düsseldorf, Davos in La Clusaz.
Da misli tudi letos skrajno resno, je Majdičeva pokazala takoj po poziranju fotografom, ko je za poldrugo uro odhitela še v bližnji fitnes center, nato pa si je spet vzela nekaj trenutkov in se posvetila novinarjem. Bronasta z letošnjih olimpijskih iger v Vancouvru ne skriva apetitov po zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala, eden glavnih ciljev sezone pa bo tudi svetovno prvenstvo v Oslu konec februarja in v začetku marca (23. februar – 6. marec). Vsekakor bo v lovu na veliki globus izredno pomemben nastop na tradicionalnem novoletnem Tour de Skiju, ki prinaša veliko bero točk za skupni seštevek.

"Vemo, kaj mi še manjka v karieri, to je veliki kristalni globus, prav tako vemo, koliko točk prinaša Tour de Ski. Kolajno s svetovnega prvenstva že imam, mali globus tudi, startam torej na čim boljšo uvrstitev na Touru, saj če bom tam dobra, lahko posežem tudi po velikem globusu. Ta se zgodi, ne moreš ga napovedati. Kolikor vem, konkurenca ni počivala, čaka me res izjemno delo, čeprav sem povečala obseg treninga na fizični moči, pa le ne vem, kako bo sezona potekala. Še vedno sem motivirana, zmaga je zmaga, vem pa, da se bo za zmago potegovalo še vsaj pet tekmovalk," je pred sezono napovedala Majdičeva.

Tudi trener Ivan Hudač je povedal podobno, glavna cilja sta Tour in svetovno prvenstvo, velika želja pa veliki kristalni globus. "Vemo, da smo dobro delali, precej napredovali, Petra pa je tista, ki si postavlja cilje. Naš strokovni tabor se trudi, da jo pripelje čim bližje uresničevanju teh," pred začetkom sezone pravi Hudač.

Visoko želi letos znova poseči tudi Vesna Fabjan, ki vse stavi na svetovno prvenstvo v Oslu. "Pritisk name bo velik, saj se vsaj v sprintu v prosti tehniki prištevam med favoritinje in prav ta disciplina bo na SP moja paradna. Letos nisem imela težav s poškodbami, tako da računam na še nekoliko boljšo sezono, napredovala sem tudi po fizični plati, tako da menim, da lahko pokažem še več," je pred prvimi tekmami dejala Fabjanova. V prvi ekipi sta še Katja Višnar in Barbara Jezeršek, nad delom "mlajše generacije" pa bdi trener Vladimir Korolkevič. "Letos je šlo vse po načrtih, opravila sem tudi nekaj treningov na Norveškem. Menim, da lahko letos stopim še stopničko višje," pa je povedala Višnarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.