Šport
10 ogledov

Majdičeva peta

Petra Majdič je zmagala v lanskem glasovanju za Žurnalovo športnico leta. Bo tak Žurnal24 main
V Kuusamu je Petra Majdič na tekmi smučark tekačic na 10 km v klasični tehniki osvojila peto mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Björgen.
 

Kuusamo, 10 km (ž)

1 . M. Björgen 28:32,8
2. A. Jacobsen +9,0
3. J. Kowalczyk +23,6
4. V. Skofterud +37,8
5. P. Majdič +45,1

Po včerajšnji zmagi je Petra Majdič na današnji tekmi smučark tekačic na 10 km v klasični tehniki dosegla še eno vrhunsko uvrstitev - peto mesto. Nedeljska zmagovalka Kuusama je Norvežanka Marit Björgen. Na drugem mestu je končala njena rojakinja Astrid Jacobsen, na tretjem pa Poljakinja Justyna Kowalczyk. Pred Majdičevo, ki je za zmagovalko zaostala 45,1 sekunde, se je uvrstila še ena Norvežanka - Vibeke Skofterud.

Že sobotni sprint, kjer je Petra Majdič zmago slavila tudi pred letom dni, je pokazal, da so razmere v Kuusamu, kljub nekoliko nižjim temperaturam, Majdičevi po godu. Na tokratnem klasičnem teku na 10 km je še enkrat zbrala moči in se na koncu veselila odličnega petega mesta, s čimer je zadržala tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njo sta le izjemni Norvežanki, današnja zmagovalka Marit Bjoergen in včerajšnja drugouvrščena Astrid Jacobssen. Majdičeva je v tek krenila na vso moč, na vseh merjenjih vmesnega časa pa se vrtela okrog šestega mesta. V zadnjih dveh kilometrih je stisnila zobe in napredovala za eno mesto. Trener Ivan Hudač se je po sobotnem sprintu odločil, da bo na tekmi nastopila le Majdičeva, Katja Višnar in Vesna Fabjan pa sta le trenirali. "Po včerajšnji zmagi smo si zaželeli, da bi se Petra danes uvrstila do petega mesta in želja se nam je izpolnila. Tekma je bila zelo dobra, čeprav so bile razmere izredno težke, tako za tekmovalce, kot tudi za vso spremljevalno osebje. Že od starta sva rekla, da bo tempo oster, in tako je šlo vse do konca. Na šestem kilometru je sledila manjša kriza, a sem zelo zadovoljen s tem, kako se je na koncu izteklo," je po novi izvrstni uvrstitvi svoje varovanke dejal prvi trener Hudač.

Dopoldne so se v Kuusamu pomerili smučarji tekači, ki so morali s klasično tehniko premagati 15 kilometrov. Najhitrejši je bil Čeh Lukaš Bauer, ki je 15 km pretekel v času 37:15,8. Drugo mesto je osvojil Norvežan Eldar Roenning, ki je zaostal 20,4 sekunde, tretji pa je bil Nemec Axel Teichmann (+21,9). "Nisem pričakoval, da bom tako hiter. Na prvem krogu sem bil prepričan, da tečem počasi, nato pa sem tekel vse hitreje. Zame je bil to odličen konec tedna, poleg tega sem danes startal na svoji 100. tekmi za svetovni pokal, zmagal in prevzel rumeno majico vodilnega, kar je skoraj nekakšen rojstni dan," je po tekmi povedal Lukaš Bauer. Slovencev ni bilo na startu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.