Šport
10 ogledov

Majdičeva razred zase

Vedno dobro razpoložena Petra Majdič je priprave na sezono opravila po programu. Žurnal24 main
Estonski Otepaa je srečen kraj za slovensko nordijsko smučanje, saj je smučarska tekačica Petra Majdič v sprintu pometla s konkurenco in tako slavila že tretjo zmago v tej kategoriji.
 

Otepaa, sprint (Ž)

1. P. Majdič (SLO) 3:22,9
2. A. Jacobssen (NOR) +1,2
3. V. Kuitunen (FIN) +6,7

Petra Majdič je dobila sprintersko preizkušnjo v Estoniji. Slovenska športnica leta je odlično pripravljenost pokazala že v predtekmovalnih skupinah, ko je z veliko lahkoto premagovala nasprotnice. Enako je z njimi opravila tudi v polfinalni preizkušnji, ko si je v cilju pritekla za sprint nenavadno visoko prednost. Sledil je finale in boj z najboljšimi.

Po prvem vzponu je vodila Virpi Kuitunen, ki pa je najboljše mesto izgubila v spustu. Tu je pobudo prevzela naša predstavnica, medtem ko je Kuitunenova povsem popustila. V ciljnem sprintu sta se tako za zmago pomerili Petra Majdič in Astrid Jacobssen. Na trenutke je sicer kazalo, da je Norvežanka lahko konkurenčna naši šampionki, vendar je morala tudi ona popustiti in Majdičeva je tako v sprintu slavila tretjo zmago v tej sezoni.

Pri moških je finalni tek minil v znamenju Norvežanov, ki so si razdelili prva tri mesta. Po ogorčenem boju je sprint dobil Eldar Roenning pred Johnom Kristianom Dahlom in Hattestadom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.