Šport
1 ogledov

Majdičeva sklenila dogovor s SZS

Petri Majdič se zdi pomembno, da se je dogovorila s SZS. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič in Smučarska zveza Slovenije (SZS) sta v ponedeljek podpisali pogodbo, ki ureja pravice in obveznosti športnice in SZS.
Sem zelo vesela, da smo se z vodstvom SZS korektno dogovorili o medsebojnem sodelovanju, saj me to navdaja z zaupanjem. V dogovoru vidim pozitiven odnos do športnika in njegovega dela, kar mi omogoča maksimalno podporo pri trenažnem sistemu in tekmah.
Petra Majdič

Smučarska šampionka Petra Majdič, ki je pred kratkim oznanila nadaljevanje športne poti v prihajajoči sezoni teka na smučeh, je z novim direktorjem Smučarske zveze Slovenije (SZS) Matijo Vojskom in predsednikom zbora in odbora za tek na smučeh Mitjo Praznikom podpisala pogodbo, ki ureja pravice in obveznosti športnice in Smučarske zveze Slovenije.

"Sem zelo vesela, da smo se z vodstvom SZS korektno dogovorili o medsebojnem sodelovanju, saj me to navdaja z zaupanjem. V dogovoru vidim pozitiven odnos do športnika in njegovega dela, kar mi omogoča maksimalno podporo pri trenažnem sistemu in tekmah. Pomembno je, da smo se dogovorili, da bom tudi v prihodnje sodelovala s strokovno ekipo ljudi, ki so mi že do zdaj pomagali upravičiti visoka pričakovanja nas vseh, sponzorjev in javnosti," je ob podpisu dejala junakinja zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru.

Majdičeva tako ostaja članica homogene reprezentance v teku na smučeh, ki bo v naslednji sezoni zagotovo krojila svetovni vrh v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu v Oslu konec februarja prihodnje leto. Matija Vojsk, od ponedeljka novi direktor Smučarske zveze Slovenije, je izjavil: "S Petro Majdič smo se sporazumeli hitro. S svojo izjemno predanostjo športu ima realne možnosti za nadgradnjo dosedanjih dosežkov, kot osebnost pa bo tudi v prihodnje vzor mladini in še marsikomu. Zato smo se odločili, da Petri in tekaški ekipi nudimo kar najboljše razmere za delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.