Šport
16 ogledov

Majdičevi zmaga!

Majdičeva bo tolažbo iskala na nedeljskem sprintu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Petra Majdič je na sprintu v švicarskem Davosu suvereno premagala vso konkurenco in ponovno zmagala. Vesna Fabjan je s četrtim mestom dopolnila slovenski uspeh.

Finale
Petra Majdič je začela previdno in na drugem mestu sledila teku Norvežanke Marit Bjoergen. Po zadnjem vzponu je prišla na prvo mesto, od takrat naprej pa ji nobena tekmovalka ni mogla več slediti. ''Turbo pogon'' je Majdičevi prinesel veliko prednost pred ciljnim sprintom, kjer pa se je za tretje mesto borila Vesna Fabjan. Na koncu ji je zmanjkalo nekoliko moči, tako da se je morala sprijazniti s četrtim mestom.

Prve besede slovenske junakinje po tekmi so bile: ''To je bila odlična tekma, že zjutraj sem se počutila odlično. Želela sem si revanše po tekih v Düsseldorfu. Sprva nisem bila zadovoljna z jutranjim rezultatom, nato pa sem želela pokazati vsem, da še vedno lahko zmagam.''

 

Glavni trener slovenske reprezentance Ivan Hudač je za slo-ski.si takole pokomentiral današnje dogajanje v Davosu: ''Vse tri punce so dobro tekle, to so fenomalni rezultati. Še ena zmaga Petre Majdič več, malo je manjkalo za stopničke Vesne Fabjan. Tudi Katja Višnar je bila blizu uvrstitve med 12 najboljših.Velike čestitke in zahvala servisu, ker so pripravili nenormalno dobre smuči.''


Polfinale
Podobno kot v četrtfinalu je Petra Majdič v drugi polfinalni skupini tekla odlično in postavila najhitrejši čas polfinala. Vesna Fabjan je izkoristila zaplet tekmovalk na vzponu v prvi predtekmovalni skupini in se z drugim mestom neposredno uvrstila v finale.

Četrfinale
Petra Majdič je v peti, zadnji četrtfinalni skupini zmagala z najboljšim časom četrtfinala, medtem ko je Vesna Fabjan z drugim mestom v drugi četrtfinalni skupini napredovala v polfinale. Katja Višnar je bila nekoliko prepočasna in s tretjim mestom v prvi četrfinalni skupini ni napredovala.

Kvalifikacije
Majdičeva je za Italijanko Arianno Follis zaostala 2,17 sekunde, Fabjanova pa 2,35 sekunde. Druga je bila Nemka Claudia Nystad (+1,17). Na 20. mesto se je uvrstila tretja Slovenka Katja Višnar (+7,02).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.