Šport
27 ogledov

Majeričeva bo spet krepko napredovala

Žurnal24 main
Tadeja Majerič je izpadla v četrtfinalu teniškega turnirja v Bakuju. To je njen najboljši nastop na turnirjih serije WTA.

Druga najvišjeuvrščena slovenska igralka na lestvici WTA Tadeja Majerič je v Bakuju z nagradnim skladom 235 tisoč dolarjev v dveh nizih s 6:0 in 6:4 klonila proti Izraelki Shahar Peer, dve leti nazaj 11. igralki sveta.

Kljub porazu 22-letna Mariborčanka zadovoljna zapušča Azerbajdžan, saj je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla uspeh kariere. Dve zmagi sta ji navrgli okoli 3.800 evrov in 70 točk na lestvici WTA, na kateri se bo znova povzpela do rekordne uvrstitve. Pred turnirjem je bila 126. igralka sveta, v ponedeljek pa se ji obeta uvrstitev okoli 115. mesta.

Prav tako v Bakuju je Andreja Klepač skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits v igri dvojic ostala brez finala. Tretji nosilki sta v polfinalu po uri in osmih minutah igre s 4:6 in 3:6 klonili proti grško-srbskemu paru Eleni Daniilidou Aleksandra Krunić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.