Šport
28 ogledov

Majeričeva stopnico pred Portorožem

Tadeja Majerič bo morala za preboj na glavni del turnirja v Portorožu preskočiti Žurnal24 main
V drugem kolu kvalifikacij za teniški turnir Banka Koper Slovenija open v Portorožu je uspešno nastopila Mariborčanka Tadeja Majerič. V dveh nizih s 6:4 in 6:3 je premagala Danko Mai Grage.
Prva zvezdnica turnirja, 25-letna Beograjčanka Jelena Janković, leta 2008 tudi prva igralka sveta, se bo prvič slovenski publiki predstavila že v ponedeljek v igri parov, ki sicer ni njena najbolj priljubljena teniška disciplina. Z rojakinjo Aleksandro Krunić se bosta preizkusili proti gruzijsko-kazahstanski navezi Sesil Karatančeva/Ana Tatišvili.
Na zadnji stopnički za vstop na glavni del turnirja Tadejo Majerič v ponedeljek dopoldan čaka Rusinja Jelena Bovina, pred leti že 14. igralka sveta, zdaj pa 155. Članica slovenske reprezentance je po zmagi povedala: "Zelo sem vesela te zmage, vendar se zavedam, da me do končnega cilja, preboja na glavni turnir, čaka še en dvoboj. Bovina je zagotovo zelo dobro igralka, saj je bila pred leti že v Top 20. Gledala sem jo v Mariboru, tako da približno vem, kako igrati proti njej. Zagotovo bo težko, vendar se je vredno potruditi, saj zmaga prinaša lepo nagrado."

Poleg Jelene Janković in morda še katere od nosilk - druga je Čehinja Petra Kvitova (29.), tretja Rusinja Anastazija Pavljučenkova (31.), četrta Italijanka Sara Errani (34.) - bodo zanimanje pritegnile še štiri Slovenke v glavnem turnirju. Polona Hercog kot sedma nosilka bo letos glavno slovensko orožje. "Ne čutim kakšnega posebnega pritiska, čeprav se zavedam, da ima občinstvo svoja pričakovanja. Vem, da če igram, tako kot znam, lahko premagam katerokoli igralko na svetu," je samozavestna Hercogova.


Katarina Srebotnik
, ki je v Portorož prišla s povabilom organizatorja, bo prvič nastopila v torek, Maša Zec Peškirič se je s 122. mestom na svetu kot zadnja prebila v glavni turnir, že v ponedeljek pa bo med posameznicami nastopila domačinka iz Kopra Andreja Klepač. "Glede na to, da sem se v preteklem obdobju veliko ukvarjala z različnimi poškodbami, nisem v vrhunski formi, zagotovo pa lahko prikažem dober tenis. Želim si kakšno zmago, saj je tu v Portorožu pred domačimi gledalci res užitek zmagati," pravi Klepačeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.