Šport
18 ogledov

Makedonci kritizirajo Pipana

Pipan Latvija Makedonija EuroBasket Jesenice Podmežakla EPA
Petkovo veliko zmago proti Srbiji so makedonski košarkarji izničili z nedeljskim porazom proti Bosni in Hercegovini, ponedeljkov neuspeh proti Latviji pa jim je dokončno zaprl vrata drugega dela prvenstva.

"Latvija nas je povsem zasluženo premagala. Nismo igrali dobro. Delovali smo zmedeno in naredili veliko napak. To je nasprotnik izkoristil. V drugem polčasu se nam ni uspelo vrniti v igro za zmago," je po koncu dvoboja proti Latviji dejal Aleš Pipan.

Krivdo prevzel nase

Slovenec na klopi makedonske reprezentance je še enkrat okrcal sodnike za napake, ki so jih naredili na nekaterih tekmah, del krivde pa je prevzel na svoja ramena: "Če iščete krivca za poraz, potem lahko svoje kritike mirno usmerite name. Košarkarji so se borili, določene težave pa so nam povzročile poškodbe."

Ostali brez svetovnega prvenstva

Makedonska sedma sila je že nekaj ur po tekmi ostro kritizirala Pipana, ki mu najbolj zamerijo udeležbo na delu priprav Union Olimpije, ki jo bo v naslednji sezoni vodil kot trener.

"Med pripravljalnimi turnirji je vedno našel čas za obisk treningov svojega kluba, kar je dokaz, da ni bil popolnoma predan reprezentanci. Na nekaterih košarkarjih je treniral strogost, medtem ko je druge pustil pri miru. Krivdo je prevzel nase, vendar nas to ne more zadovoljiti, saj je Makedonija ostala brez nastopa na svetovnem prvenstvu," so zapisali na portalu Ekipa.mk..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.